50 χρόνια εκτυπωτές Epson

Deasy @ 23.09.2014
50 χρόνια εκτυπωτές Epson

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη εκτύπωση σε μικρογραφία που παρουσίασε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, κλείνει φέτος η Epson. Πενήντα χρόνια, γεμάτα με πλούσια δραστηριότητα, καινοτομίες και προϊόντα πάνω στο χώρο της εκτύπωσης, για τον οποίο η Epson διαθέτει στην Ιαπωνία τις περισσότερες πατέντες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (σε κατηγορίες σχετικές με εκτυπωτές, τεχνολογία inkjet, προβολείς, OLED και E-Paper).

Στην αγορά των εκτυπωτών, και το χρονόμετρο-εκτυπωτή των Ολυμπιακών του 1964, που αποτέλεσε το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στους Αγώνες, ακολούθησε η κυκλοφορία του EP-101 το 1968 (EP: Electronic Printer), του πρώτου και μικρότερου ψηφιακού εκτυπωτή στον κόσμο. Το συγκεκριμένο προϊόν ήταν και αυτό που έδωσε το όνομα του στην εταιρεία, καθώς μέχρι τότε αποτελούσε «παρακλάδι» της γνωστής Seiko. Στην πιο σύγχρονη ιστορία της Epson, είχαμε το 1994 τον πρώτο υψηλής ανάλυσης έγχρωμο εκτυπωτή inkjet, Epson Stylus Colour, ενώ οι καινοτομίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με την τεχνολογία PrecisionCore, την τεχνολογία μικροηλεκτρονικών κεφαλών εκτύπωσης της Epson και τον εκτυπωτή EcoTank, του πρώτου εκτυπωτή με ενσωματωμένα δοχεία μελάνης υψηλής χωρητικότητας που ξαναγεμίζουν.

Ταυτόχρονα με τη σημαντική αυτή επέτειο, η Epson γιορτάζει ακόμα μία και συγκεκριμένα τα 25 χρόνια της τεχνολογίας 3LCD, που επηρρέασε σημαντικά την αγορά των βιντεοπροβολέων. 

ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,PROJECTOR,EPSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home