Υψηλές προσδοκίες για την Apple

Deasy @ 09.09.2014
Υψηλές προσδοκίες για την Apple

Μήνες πριν τις σημερινές ανακοινώσεις της Apple, η φημολογία ξεκίνησε να φουντώνει, όπως ξεκίνησε και το παιχνίδι των διαρροών, τα στελέχη της φρόντιζαν να διατηρούν το hype, οι επενδυτές να στηρίζουν τη μετοχή της φουσκώνοντας την τιμή της. Στο γαϊτανάκι αυτό σημαντικό ρόλο είχαν και τα μεγάλα αμερικάνικα μέσα που φρόντιζαν να φιλοξενούν κάθε πληροφορία – δήλωση που στήριζε τη μοναδική (πλέον) αμερικάνικη εταιρεία hardware. Από πίσω ακολουθούσαμε (λίγο έως πολύ) και εμείς, οι δημοσιογράφοι από όλο τον υπόλοιπο κόσμο…

Σήμερα όμως ήρθε η ώρα του ταμείου. Θα καταφέρει η Apple να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα; Οι πληροφορίες - υποσχέσεις κάνουν λόγο για δύο iPhones στις 4,7 και 5,5 ίντσες, μια wearable συσκευή, που όλοι το ονομάζουμε iWatch, ανεξαρτήτως αν τελικά θα είναι smart watch ή wristband και την ενσωμάτωση ενός συστήματος πληρωμών που θα επιτρέπει την πραγματοποίηση αγορών με το iPhone.

Από τα παραπάνω, την εμφάνισή του σε φωτογραφίες, μέσα από το παιχνίδι των διαρροών, έχει κάνει μόνο το νέο iPhone, ενώ σχετικά με το “iWatch”, η μόνη πληροφορία από επίσημα χείλη που (σε ένα βαθμό) επιβεβαιώνει την σημερινή παρουσίασή του είναι η προ καιρού δήλωση του υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικάνικης εταιρείας Johnny Ive ότι η «ελβετική αγορά των ρολογιών αποκτά μπελάδες». Για το iPad το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό, ενώ σχετικά με το ψηφιακό πορτοφόλι υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμφωνίες με Visa, Mastercard και American Express.

Εφόσον παρουσιαστεί σήμερα το iWatch, η εκδήλωση αποκτά και μια άλλη αξία, πέρα από την καθαρά προϊοντική της. Θα σηματοδοτήσει το πρώτο προϊόν που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την αρχή επί εποχής του Tim Cook. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, αναφέροντας ότι σήμερα ξεκινάει πραγματικά η μετά Steve Jobs εποχή.

Στην καλλιέργεια των υψηλών προσδοκιών συμβάλλει ένα ακόμα στοιχείο που δεν είναι άλλο από το χώρο που επέλεξε η Apple για τη σημερινή παρουσίαση. Στο παρελθόν της εταιρείας, το Flint Center for the Performing Arts έχει χρησιμοποιηθεί μόλις τρεις φορές: στην παρουσίαση του πρώτου Macintosh, το 1984, στη πρώτη δημόσια εμφάνιση επί σκηνής του Steve Jobs μετά την επιστροφή του στην Apple, το 1998 και ακολούθησε άλλη μία την αμέσως επόμενη χρονιά. Οι δύο πρώτες θεωρούνται σταθμοί στην ιστορία της αμερικάνικης εταιρείας. Στην πρώτη είχαμε ένα εντελώς νέο προϊόν, στη δεύτερη έναν "νέο" ηγέτη της εταιρείας. Στην (σημερινή) τέταρτη θα έχουμε μια καινούργια συσκευή, που θα αλλάξει το τοπίο της κατηγορίας της ή έναν νέο ηγέτη, καθώς ο Tim Cook μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να "πείσει"; Η τελικά θα υποβιβαστεί σε μια υποδεέστερη εκδήλωση, όπως αυτή του 1999;

IPHONE 6,iWATCH,IPAD,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home