Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων στο egg

22 επιχειρηματικές προτάσεις εντάσσονται στον 1ο ετήσιο κύκλο του προγράμματος

Deasy @ 09.05.2013
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων στο egg

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας υποβλήθηκαν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας egg, που αποτελεί μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και της μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία διήρκησε συνολικά 4 εβδομάδες και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των νέων επίδοξων επιχειρηματιών, προκρίθηκαν τελικά 22 επιχειρηματικές προτάσεις,  κύριοι συντελεστές των οποίων θα ενταχθούν στον 1ο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτήριο του egg εντός του Μαΐου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη».

Η διαδικασία αξιολόγησης υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50 διακεκριμένων στελεχών με βαθιά γνώση του «επιχειρείν», ώστε οι 191 συνολικά προτάσεις που υποβλήθηκαν να τύχουν αμερόληπτης και διαφανούς αξιολόγησης.

 

Προφίλ προκριθέντων ομάδων

Τα σχέδια που υπέβαλαν οι 22 ομάδες που προκρίθηκαν προέρχονται από μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών κλάδων: τέσσερις από τις Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τρεις από τα Οικοδομικά Υλικά, τις Κατασκευές και τη Διαχείριση Ακίνητης περιουσίας, τρεις από τον Τουρισμό, τη Φιλοξενία και την Εστίαση, δύο από τη Γεωργία, τις Υδατοκαλλιέργειες και την Κτηνοτροφία, δύο από τη Δημιουργική και Πολιτιστική Βιομηχανία,  δύο από την Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές, δύο από τις Μεταφορές και την Αποθήκευση, μία από τη Βιοτεχνολογία, τα Φαρμακευτικά Προϊόντα και τις Ιατρικές Συσκευές, μία από το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις Υπηρεσίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μια από τις Υπηρεσίες Υγείας, και μια από τα Τρόφιμα και Ποτά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στις 22 προκριθείσες ομάδες:

- το 40% του συνολικού αριθμού των μελών τους είναι γυναίκες,

- το 80% είναι απόφοιτοι ενώ το 20% φοιτητές,

- το 50% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 23-27 ετών, 24% είναι 33-35 ετών, 22% είναι 28-32 ετών, ενώ 4% είναι κάτω των 22 ετών.

Στις επόμενες εβδομάδες, οι 22 ομάδες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία σύστασης εταιρίας, μεταφοράς έδρας ή ίδρυσης υποκαταστήματος ήδη υφιστάμενης εταιρίας, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτήριο του egg που βρίσκεται επί της Λ. Συγγρού, αρ. 190 στην Αθήνα.

Για έναν ολόκληρο χρόνο θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία, όπως είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, κτηριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους και υποστηρικτικές υπηρεσίες μίας στάσης (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα). Επιπλέον θα λάβουν επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (business bootcamp) με πρακτικό χαρακτήρα και στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home