Διευρύνει το ερευνητικό της κέντρο στην Ελλάδα η Nokia Siemens

Deasy @ 25.04.2013
Διευρύνει το ερευνητικό της κέντρο στην Ελλάδα η Nokia Siemens

UPDATE 18:55

Τα σενάρια για το ερευνητικό κέντρο - επένδυση που θέλει να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας αφορούσαν, όπως τελικά διαφαίνεται, τη Nokia Siemens Networks και όχι την κατασκευάστρια εταιρεία κινητών Nokia.Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που αποτελεί (εδώ και μερικά χρόνια) τη σύμπραξη μεταξύ των τμημάτων κατασκευής υποδομών Nokia και Siemens, βρίσκονται -όπως μάθαμε- ήδη στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν οι τελικές συζητήσεις με το ελληνικό δημόσιο. 

Η Nokia Siemens Networks διατηρεί ήδη ερευνητικό κέντρο στη χώρα μας που απασχολεί περίπου 500 επιστήμονες, οπότε οι συζητήσεις αφορούν τη διεύρυνσή του και την απορρόφηση επιπλέον προσωπικού, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα φθάνει τα 150 άτομα. 

Τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με τη συγκεκριμένη επένδυση ξεκίνησαν από χθες το βράδυ, χωρίς να κατονομάζεται η εταιρεία με την οποία υπάρχουν οι συζητήσεις του ελληνικού δημοσίου και συνεχίστηκαν σήμερα, όταν και εμφανίστηκε το όνομα της Nokia, πιθανότατα λόγω και της "συγγένειας". 

Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, το σενάριο αυτό φάνταζε αρκετά δύσκολο, καθώς η φιλανδική εταιρεία βρίσκεται σε περίοδο απο-επένδυσης από την ευρωπαϊκή Ήπειρο, μεταφέροντας βάσεις παραγωγής προς τις ασιατικές χώρες, περιορίζοντας -ταυτόχρονα- και την παρουσία των τοπικών της γραφείων σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Ειδικά στην Ελλάδα, η Nokia πριν από μερικούς μήνες είχε κλείσει το τοπικό γραφείο, ένα ακόμα στοιχείο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να υλοποιηθούν τα σενάρια.

ΕΛΛΑΔΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,NOKIA,NSN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home