Όλα ψηφιακά στο FBI

Deasy @ 10.08.2012
Όλα ψηφιακά στο FBI

Αν πιστεύετε τις τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών που δείχνουν τα σώματα ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ειδικά το FBI, να είναι πλήρως εξελιγμένα και να χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη των ψηφιακών τεχνολογιών, μη είστε και τόσο βέβαιοι ότι έτσι είναι και η πραγματικότητα.

Μάλιστα, μόλις πριν από μερικές ημέρες, το FBI κατάφερε να ανακοινώσει ότι πλέον τα αρχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (Federal Bureau of Investigation) είναι πλήρως ψηφιοποιημένα και υπάρχει και ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης των εγγράφων και των αρχείων. Μέχρι τώρα, τα «φυσικά» αρχεία ήταν αυτά που κυρίως χρησιμοποιούσαν στο FBI.

Το έργο της πλήρους ψηφιοποίησης του FBI ονομάζεται Sentinel, κόστισε περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια και είχε ξεκινήσει να υλοποιείται λίγους μήνες το 2005. Όμως, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό του FBI καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου.

Το Sentinel έχει πάντως έναν γραφικό περιβάλλον που μοιάζει με αυτό ενός browser και επιτρέπει στους πράκτοες του FBI να εισάγουν ή να αναζητούν πληροφορίες για υποθέσεις ή υπόπτους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου αν μία υπόθεση έχει ομοιότητες με κάποια άλλη, μία δυνατότητα που χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική.

 

FBI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home