Παρακολούθηση email λογαριασμών από τη Yahoo

Τις καλύτερες ειδήσεις μας τις άφησε για μετά την πώλησή της η Yahoo.

Deasy @ 05.10.2016
Παρακολούθηση email λογαριασμών από τη Yahoo

Δεν έχουν περάσει ούτε 2,5 μήνες από τη μέρα της καταρχήν συμφωνίας εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon και τα προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν για την γνωστή αμερικάνικη εταιρεία. Έτσι λοιπόν, μετά το θέμα της υποκλοπής εκατοντάδων εκατομμυρίων λογαριασμών της Yahoo, το οποίο κρατούσαν κρυφό για αρκετούς μήνες οι άνθρωποι της εταιρείας, μια ακόμα ιστορία έρχεται να δημιουργήσει επιπλέον ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε.

Σύμφωνα με το Reuters, η Yahoo παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια του 2015 τους email λογαριασμούς των χρηστών της ύστερα από «διαβαθμισμένη» απαίτηση της αμερικάνικης κυβέρνησης. Ο στόχος της παρακολούθησης δεν έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής, όμως –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου-  για το σκοπό αυτό η αμερικάνικη εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό software που αναγνώριζε συγκεκριμένους όρους/φράσεις στα email των χρηστών της, όπως απαιτούσαν οι αμερικάνικες αρχές. Η απόφασή της να συμπλεύσει με τις αμερικάνικες αρχές, όπως φαίνεται, δημιούργησε αρκετές τριβές στο εσωτερικό της εταιρείας, αφού οδήγησε στην παραίτηση του υπεύθυνου κυβερνοασφάλειας, Alex Stamos, ο οποίος πλέον κατέχει αντίστοιχη θέση στο Facebook. Το βασικό ερωτηματικό της ιστορίας είναι τι έψαχναν στα emails των χρηστών οι αμερικάνικες αρχές, ενώ δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν τη διαταγή την έδωσε το FBI ή η NSA, αφού και στην περίπτωση της μυστικής υπηρεσίας η διαδικασία προχωράει μέσω του FBI.  

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Reuters η Yahoo αρκέστηκε σε μια λιτή απάντηση ότι «λειτουργεί πάντα σύμφωνα με τους αμερικάνικους νόμους»,  παραδεχόμενη εμμέσως την είδηση. Το Reuters απευθύνθηκε και σε άλλες εταιρείες αν είχαν δεχθεί αντίστοιχες απαιτήσεις από τις αρχές, οι οποίες το αρνήθηκαν, ενώ η Google μέσω τους εκπροσώπου της πρόσθεσε ότι και να είχε συμβεί δεν θα είχαν συμφωνήσει.

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης και τις πτυχές που μπορούν να γίνουν γνωστές στο μέλλον η Yahoo δέχεται μέσα σε μερικές μόλις ημέρες ένα δεύτερο μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία της και θα έχει ενδιαφέρον αν όλο αυτό θα έχει συνέπειες και στις τελικές συζητήσεις μεταξύ Yahoo και Verizon για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,EMAIL,NSA,FBI,Yahoo,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home