Βλάβη στον OTE "έριξε" το Internet

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που για πέντε περίπου ώρες άφησε πλήθος χρηστών εκτός δημοφιλών online υπηρεσιών.

Deasy @ 15.03.2012
Βλάβη στον OTE 'έριξε' το Internet

Αποκαταστάθηκε η βλάβη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ (λίγο μετά τις 4 το απόγευμα) στο πρόβλημα που κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε στο σύστημα DNS του ΟΤΕ δυσκολεύοντας την πρόσβαση πολλών χρηστών του Internet σε πολλές δημοφιλείς online υπηρεσίες.

Οι πρώτες δυσκολίες εμφανίστηκαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης με αδυναμία πρόσβασης σε όλη την "οικογένεια" υπηρεσιών της Google (αναζήτηση, e-mail, documents, plus κ.τ.λ.), ενώ αργότερα χρήστες του twitter άρχισαν να αναφέρουν παρόμοιες δυσκολίες σε άλλες υπηρεσίες όπως αυτές της Yahoo και του Facebook. Ολες οι ανωτέρω υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά, απλώς πολλοί από τη χώρα μας δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν.

To deasy σου παρείχε τη δυνατότητα να παρακάμψεις το πρόβλημα στους servers του ΟΤΕ (εφόσον είχες τα σχετικά δικαιώματα πρόσβασης στον υπολογιστή) κάνοντας χρήση του συστήματος public DNS της Google. Οι οδηγίες της Google για τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος βρίσκονται, φυσικά, στο google.com και εφόσον δεν μπορείτε να το δείτε (εξαιτίας του προβλήματος του ΟΤΕ) οι ρυθμίσεις για Windows 7 έχουν ως εξής (Σημείωση: Οι οδηγίες είναι μια σύντομη απόδοση των οδηγιών της Google):

Επιλέξτε Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Change adapter settings. 

Πηγαίνετε στη σύνδεση που θέλετε να ρυθμίσετε (ασύρματη ή ενσύρματη) και με δεξί κλικ ανοίξτε το μενού και επιλέξτε Properties. 

Επιλέξτε το tab (καρτέλα) Networking και στην περιοχή This connection uses the following items επιλέξτε Properties ανάλογα με τον τύπο IP που χρησιμοποιείτε (εκτός απροόπτου χρησιμοποιείτε IPv4).  

Πατήστε στο Advanced και επιλέξτε το tab DNS. Αντιγράψτε κάπου τις ρυθμίσεις που υπάρχουν, ίσως τις ξαναχρειαστείτε στο μέλλον και στα πεδία Preffered DNS Server / Alternate DNS Server πληκτρολογήστε 8.8.8.8. Πατήστε ΟΚ σε όλα τα παράθυρα διαλόγου. Λογικά όλα θα έχουν διορθωθεί.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της Google στο αρχείο pdf που μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας από το deasy.

ΟΤΕ,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home