Ο ΟΤΕ φεύγει από τη Ρουμανία και τακτοποιεί λογαριασμούς

Deasy @ 28.06.2019
Ο ΟΤΕ φεύγει από τη Ρουμανία και τακτοποιεί λογαριασμούς

Φαίνεται πως έρχεται ο καιρός που ο ΟΤΕ θα επιστρέψει για τα καλά εντός συνόρων, βάζοντας τέλος σε τρεις δεκαετίες με δραστηριότητα στα Βαλκάνια και λίγο στον Καύκασο.

Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου (και όταν λέμε χρόνου εννοούμε εβδομάδων και μηνών) μέχρι ο ΟΤΕ κλείσει και το κεφάλαιο της Ρουμανίας, καθώς έχει βγάλει πωλητήριο για την Telekom Romania και την Cosmote Romania.

Οι προσεκτικοί με τα της ρουμανικής αγοράς (ομολογούμε πως δεν είμαστε εμείς αυτοί) είχαν παρατηρήσει πως στα τέλη Απριλίου ο ΟΤΕ έκανε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Cosmote Romania ύψους 800 εκατ. ευρώ, ισοφαρίζοντας τα χρέη της εταιρείας προς τον όμιλο.

Η λογιστική κίνηση έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος για την πώληση της εταιρείας και φαίνεται πως η στιγμή έχει έρθει. Ρουμανικά μέσα γράφουν πως η Deutsche Telekom θέλει να ολοκληρώσει την πώληση της Cosmote Romania και της Telekom Romania μέσα στον χρόνο και κατά προτίμηση πριν το φθινόπωρο, όταν η κυβέρνηση της Ρουμανίας ξεκινήσει τον διαγωνισμό για τις άδειες 5ης γενιάς.

Βεβαίως ακούγεται δυσάρεστο, από την άλλη οι αριθμοί λένε πως το κλίμα στη Ρουμανία δεν είναι πια και τόσο ευοίωνο. Οι δύο ρουμανικές εταιρείες του ΟΤΕ έχουν χρέη περίπου 1,5 δισ. ευρώ και απασχολούν 6.000 υπαλλήλους. Μάλλον ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει να αντιμετωπίσει τον διπλό άχαρο ρόλο να περιορίσει τα οικονομικά και να περικόψει θέσεις εργασίας. Αυτός όμως δεν θα είναι ο ΟΤΕ…

ΟΤΕ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home