Λιγότερος ΟΤΕ το 2011

Deasy @ 23.02.2012
Λιγότερος ΟΤΕ το 2011

Συνεχίστηκε το 2011 η διαρροή συνδρομητών από τον ΟΤΕ προς τις άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, κυρίως με αφορμή την οικονομική κρίση και τη δυνατότητα των ανταγωνιστών του οργανισμού να προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες.

Μοιραία ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων (ADSL δηλαδή) που εξυπηρετούνται απευθείας από τον ΟΤΕ συνέχισαν (με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν) την πτωτική τους πορεία και υποχώρησαν κατά σχεδόν 2% για να κλείσουν στο τέλος του '11 σε 1,127 εκατ. γραμμές. 

Εκεί, όμως, που η άτακτη φυγή συνεχίστηκε γίνεται στις συνδέσεις LLU, δηλαδή τις γραμμές που μετέφεραν οι συνδρομητές από τον ΟΤΕ σε άλλες εταιρείες. Εδώ καταγράφεται μια άνοδος στον αριθμό των γραμμών κατά σχεδόν 21% και με την εκπνοή του προηγούμενου έτους έφτασαν το 1,66 εκατ. συνδέσεις. 

Η ώρα της αριθμητικής

Με βάση τα στοιχεία του ΟΤΕ υπάρχουν σήμερα 2,8 εκατ. γραμμές ADSL (δικές του) και LLU (των άλλων), όμως αυτός ο αριθμός δεν αντιστοιχεί στο σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 200-300.000 γραμμές LLU που παρέχουν μόνον υπηρεσίες φωνής καθώς οι συνδρομητές δεν ενδιαφέρονται για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, άρα στο τέλος φτάνουμε σε έναν αριθμό 2,5 εκατ. ευρυζωνικών συνδέσεων. Με αυτά τα δεδομένα ο ΟΤΕ δεν έχει πια το 50% της αγοράς και ενδεχομένως να πιέσει περαιτέρω στη διάρκεια του 2012 για να χαλαρώσει ο έλεγχος που ασκείται από τη ρυθμιστική Αρχή και να αναζητήσει τρόπους για την παροχή φθηνότερων υπηρεσιών, κάτι που ίσως να συγκρατήσει κάποιους πελάτες.

Οσον αφορά στα οικονομικά της χρονιάς, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,04 δισ. ευρώ (πτώση 8% σε σύγκριση με το 2010) και τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και άγγιξαν τα 120 εκατ.

ΟΤΕ,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home