Σε πτώση οι πωλήσεις GPS

Η MLS παραμένει στην κορυφή της αγοράς, διευρύνοντας τα μερίδια της

Deasy @ 03.01.2012
Σε πτώση οι πωλήσεις GPS

Yψηλότερη πτώση σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων παρουσιάζει η αγορά των φορητών συσκευών δορυφορικής πλοήγησης, τα γνωστά και ως GPS. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2011, διετέθησαν στην ελληνική αγορά περίπου 67.000 συσκευές GPS όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν σε επίπεδα άνω των 100.000 με αποτέλεσμα η μείωση να ανέρχεται στο 35% όταν συνολικά η αγορά των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας ήταν μειωμένη κατά 11,3% όσον αφορά στον όγκο.

Όσον αφορά στην αξία των πωλήσεων, η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, η αγορά των φορητών συσκευών πλοήγησης ξεπέρασε σε αξία τα 9 εκατ. ευρώ στο 10μηνο του 2011, παρουσιάζοντας πτώση 40% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010. Στο σύνολο της η αγορά των προϊόντων τεχνολογίας είναι στο –21%.

Όσον αφορά στους κατασκευαστές, η MLS έχει ένα μερίδιο αγοράς, το οποίο στο 9μηνο του 2011 εκτιμάται ότι έφθασε στο 52% παρουσιάζοντας ανοδικές τάσεις καθώς το 2010 ήταν λίγο κάτω από το 50%. Η διαφορά από τους υπόλοιπους είναι χαώδης τη δεδομένη στιγμή, καθώς στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Garmin με ένα μερίδιο της τάξεως του 9%. Σε αυτά τα επίπεδα κινούνται αρκετές εταιρείες, καθώς η TomTom, παρά το ότι ήταν η εταιρεία που έκανε τελευταία την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά, κινείται στο 8%, λίγο πιο πάνω από τη Navigon και τη Mio που είναι μεταξύ 7% και 7,5%. Σημειωτέον πως πέρσι η Mio ήταν στη δεύτερη θέση με μερίδιο άνω του 12%, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες –πλην της TomTom που έχει παρουσιάσει μία ελαφρά άνοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων- κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Παρατηρητές της αγοράς υποστηρίζουν πως η MLS έχει καταφέρει να υποσκελίσει τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι είναι «κολοσσοί» σε διεθνές επίπεδο, έχοντας δώσει έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρει και κυρίως στους χάρτες, ενώ τα προϊόντα της διαθέτουν και αρκετές καινοτομίες.

GPS,ΕΛΛΑΔΑ,GARMIN,MIO,NAVIGON,TOMTOM,MLS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home