Βαρύ πρόστιμο στην Apple από την Κομισιόν

Deasy @ 04.03.2024
Βαρύ πρόστιμο στην Apple από την Κομισιόν

Η καμπάνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χτύπησε και πάλι , αυτή τη φορά για την Apple, σε βάρος της οποίας επιβλήθηκε πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τις διατάξεις περί ανταγωνισμού με το να αποκλείει από τις πλατφόρμες της το Spotify και άλλες υπηρεσίες μουσικού streaming.

Με την απόφασή της η Επιτροπή καλεί την Apple να σταματήσει να παρεμποδίζει τις εταιρείες streaming να διαφημίζουν ότι προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται έξω από τα "τείχη" του Apple App Store. Είναι η πρώτη φορά που η Apple "φιλοδωρείται" με πρόστιμο από την Κομισιόν. Φυσικά η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης και υποστήριξε ότι η Κομισιόν αγνοεί την πραγματικότητα που επικρατεί σε μία αγορά που αναπτύσσεται με ταχύτητα και με υγιή τρόπο.

Η συμπεριφορά της Apple, η οποία διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια, μπορεί να οδήγησε πολλούς χρήστες του iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για συνδρομές μουσικής, λόγω της υψηλής προμήθειας που επέβαλε η Apple στους δημιουργούς των εφαρμογών, υποστηρίζει η Κομισιόν.

Η συνέχεια, βεβαίως, θα δοθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

APPLE,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home