Η Samsung επενδύει στο ΑΙ με τα νέα Samsung Galaxy S24 Series

Από 31 Ιανουαρίου στην ελληνική αγορά.

Η Samsung επενδύει στο ΑΙ με τα νέα Samsung Galaxy S24 Series

Μια νέα εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης θέλει να προσφέρει στους χρήστες smartphone η Samsung, με τη νέα σειρά Samsung Galaxy S24, που παρουσιάστηκαν σήμερα. Τα τρία νέα μοντέλα σηματοδοτούν τη στρατηγική Galaxy AI, η οποία στην πράξη φέρνει νέες λειτουργίες στα smartphones των χρηστών. Από την επικοινωνία έως τη δημιουργικότητα και από την παραγωγικότητα έως την πλοήγησή του στο Internet, το Galaxy AI ακουμπάει σε πλήθος καθημερινών αναγκών των χρηστών.

Η σειρά Samsung Galaxy S24 είναι το πρώτο δείγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης της κορεατικής εταιρείας στις φορητές συσκευές, η οποία θα ξεδιπλώνεται ακόμα περισσότερο στην πάροδο του χρόνου. Μια νέα κατεύθυνση που ίσως και να υποδεικνύει ότι στο σημείο εξέλιξης που έχουμε φθάσει στο hardware, ιδιαίτερα στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, το software μπορεί να κρίνει ακόμα πιο καθοριστικά την επιλογή απόκτησης μιας συσκευής, έναντι μιας άλλης.

Στην παρούσα φάση, τα Samsung Galaxy S24 με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρουν:

-            δυνατότητα μετάφρασης τηλεφωνικής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, η οποία υποστηρίζει 13 γλώσσες, δυστυχώς όχι την ελληνική για την ώρα

-            ένα βοηθό γραπτής επικοινωνίας, ο οποίος μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις στην αποστολή ενός μηνύματος, προκειμένου το νόημα του να γίνεται καλύτερα αντιληπτό από τον παραλήπτη

-            ένα βοηθό πλοήγησης κατά τη διάρκεια χρήσης του Android Auto

-            ένα βοηθό, ο οποίος μπορεί να προσφέρει περιλήψεις μεγάλων κειμένων με την πραγματική πληροφορία τους

-            δυνατότητα άμεσης αναζήτησης στο Google για αντικείμενα που επισημαίνει ο χρήστης σε εικόνες

-            εξελιγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών, που βελτιώνουν το τελικό αποτέλεσμα (δυνατότητα αφαίρεσης αντικειμένου, αντανακλάσεων κ.α.)

Ένας σημαντικός αριθμός των παραπάνω λειτουργιών πραγματοποιείται τοπικά στις ίδιες τις συσκευές, ενώ κάποιες, όπως το “Circle to search it with Google” προϋποθέτουν τη σύνδεση με το δίκτυο.

Οι νέες ΑΙ λειτουργίες θα διατίθενται αποκλειστικά για τους προσεχείς μήνες στη σειρά Galaxy S24, ωστόσο κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά τόσο η σειρά Galaxy S23 όσο και η τελευταία γενιά των Galaxy Z θα πάρουν τις σχετικές αναβαθμίσεις.

 

Από το Galaxy S24 στο Galaxy S24 Ultra

Ακολουθώντας την πεπατημένη και η φετινή σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα: Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra. Το τελευταίο είναι και αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον και φέρει τις περισσότερες αλλαγές σε επίπεδο εξοπλισμού. Χωρίς να αλλάζει κάτι συνταρακτικό στο σχεδιασμό, το σασί του Galaxy S24 Ultra είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, βελτιώνοντας θεαματικά τα επίπεδα αντοχής της συσκευής (4x σύμφωνα με την εταιρεία), ενώ η ποσόστωση χρήσης ανακυκλωμένων υλικών στο τηλέφωνο έχει φθάσει στο 25%. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς ενσωματώνει αποκλειστικά το νέο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, με τα άλλα δύο να έρχονται στην Ελλάδα με τον Exynos 2400.

Μικρή αύξηση συναντάμε στο μέγεθος της οθόνης και των τριών μοντέλων κατά 0,1 ίντσα. Το βασικό μοντέλο έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών FHD OLED, ενώ στα άλλα δύο, S24+ και S24 Ultra, συναντάμε μια QHD OLED, 6,7 και 6,8 ιντσών, αντίστοιχα. Και οι τρεις πάντως προστατεύονται με γυαλί Gorilla Glass Armor.

Στον τομέα της κάμερας, το set up παραμένει πάνω-κάτω το ίδιο. Galaxy S24 και Galaxy S24+ έρχονται με τρεις κάμερες, μία κύρια ευρυγώνια 50MP, μία υπερευρυγώνια 12MP και ένα τηλεφακό 3x, 10MP. Από την άλλη πλευρά, το Galaxy S24 Ultra είναι εμφανώς ανώτερο, με τέσσερις φακούς που περιλαμβάνουν μια κύρια ευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 200ΜΡ, μία υπερευρυγώνια 12ΜΡ δύο τηλεφακούς 3x και 5x, με ανάλυση 10ΜΡ και 50ΜΡ, αντίστοιχα. Ο τελευταίος αποτελεί και μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν της σειράς.

 Σε επίπεδο ενέργειας, συναντάμε μπαταρίες χωρητικότητας από 4000mAh, 4900mAh έως και 5000mAh, με τους ανθρώπους της Samsung να προσθέτουν ότι σε μια μέση χρήση έχουν διαπιστώσει αισθητά βελτιωμένο χρόνο αυτονομίας.

Οι τρεις συσκευές αναμένονται στην Ελλάδα από τις 31 Ιανουαρίου, με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 949 ευρώ και να φθάνουν έως και τα 1859 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση. Ειδικότερα, οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής

Samsung Galaxy S24 8GB/128GB στα 949 ευρώ

Samsung Galaxy S24 8GB/256GB στα 999 ευρώ

 Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB στα 1199 ευρώ

Samsung Galaxy S24+ 12GB/512GB στα 1319 ευρώ

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/256GB στα 1499 ευρώ

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB στα 1619 ευρώ

Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/1TB στα 1819 ευρώ

Μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου θα ενεργοποιηθούν οι προπαραγγελίες, με την Samsung να παρέχει τη γνωστή προσφορά απόκτησης συσκευής μεγαλύτερης χωρητικότητας στην τιμή της αμέσως προηγούμενης έκδοσης.

SAMSUNG GALAXY S24,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home