Καλπάζουν τα mobile data στην Ευρώπη

Deasy @ 24.11.2023
Καλπάζουν τα mobile data στην Ευρώπη

Ο όγκος των δεδομένων που διακινούνται μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, υποστηρίζει η ένωση των εταιρειών του χώρου, η GSMA.

Η κατακόρυφη αύξηση θα υποστηρίζεται από την βελτίωση στην κάλυψη των δικτύων 5G και στην ταχύτερη υιοθέτηση του 4G στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, υποστηρίζει η GSMA. Οι συνδρομητές 5G ενδιαφέρονται να προσθέσουν ευρυζωνικές υπηρεσίες και περιεχόμενο στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας τους, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για υψηλής ποιότητας παιχνίδια, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και βίντεο, υποστηρίζει η ένωση των παρόχων. Με τη σειρά τους, αυτές οι απαιτήσεις θα απαιτήσουν συνεχείς επενδύσεις στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης από τους παρόχους, οι οποίοι αναμένεται ήδη να δαπανήσουν περισσότερα από 198 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των δικτύων τους έως το 2030.

Έως το 2030 προβλέπεται ότι θα υπάρχουν 507 εκατ. συνδρομητές υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι εκείνη τη χρονιά το 87% των συνδέσεων θα είναι σε δίκτυα 5G. Για το 2022, η GSMA προβλέπει ότι ο κλάδος θα συνεισφέρει 910 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, το οποίο αντιστοιχεί στο 4,3% του ΑΕΠ της περιοχής.

Η ανάπτυξη του 5G, λέει η GSMA, θα ωφελήσει σειρά τομέων της οικονομίας και θα συμβάλει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αντιπροσωπεύοντας οικονομικά οφέλη ύψους 153 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

GSMA,MOBILE BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home