Ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες mobile Internet προστίθενται κάθε μέρα

Deasy @ 15.06.2017
Ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες mobile Internet προστίθενται κάθε μέρα

Τη ραγδαία ανάπτυξη των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών τα επόμενα χρόνια αναδεικνύει η νέα έκθεση Ericsson Mobility Report, η οποία εκτιμά ότι έως το 2022 θα προστεθούν 2,6 δισεκατομμύρια συνδρομητές. Αν επαληθευθεί αυτός ο ρυθμός αυτό σημαίνει ότι κάθε ημέρα θα προστίθενται περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα.

Η έκθεση επισημαίνει την εντυπωσιακή αύξηση στο κατέβασμα δεδομένων από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με κύρια κινητήρια δύναμη την αγορά της Ινδίας, όπου η ανάπτυξη είναι εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό που παρατηρείται από το 2013 και έπειτα.

Βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της κίνησης είναι η χρήση του smartphone, το οποίο αποτελεί το κύριο μέσο πρόσβασης σε κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες αλλά και η ευρεία διάδοση της τεχνολογίας 4G-LTE, η οποία μέσα στην επόμενη χρονιά εκτιμάται ότι θα κατακτήσει την πρώτη θέση ως η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης βάσει αριθμού συνδρομητών. Ενδεικτικό στοιχείο της ταχύτητας με την οποία υλοποιείται και υιοθετείται η συγκεκριμένη τεχνολογία από τις εταιρείες κινητής είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε μόλις 5 χρόνια για να καλύψει 2,5 δισεκατομμύρια άτομα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα για το WCDMA/HSPA ή 3G ήταν οκτώ χρόνια. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, προστέθηκαν 250 εκατομμύρια νέες συνδρομές LTE.

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας LTE ωθείται από τη ζήτηση για βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη και ταχύτερα δίκτυα, η ώθηση για την ανάπτυξη του 5G θα προέλθει από την ανάγκη για βελτιωμένες δυνατότητες στον τομέα της κινητής ευρυζωνικότητας και από τις λύσεις του κλάδου για αποδοτικότητα και αυτοματισμό. Ένα μοναδικό δίκτυο 5G θα είναι σε θέση να υποστηρίξει ποικίλες περιπτώσεις χρήσης. Έως το 2022 αναμένεται να έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο συνδρομητές 5G, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνδέσεις ΙοΤ. Έως τότε, η τεχνολογία 5G αναμένεται να καλύπτει σχεδόν 15 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

ERICSSON MOBILITY REPORT,MOBILE BROADBAND,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home