Διπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων μέσω κινητού το 2012

Αυτό και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από το αναθεωρημένο Ericsson Mobility Report για το 2012

Διπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων μέσω κινητού το 2012

Διπλάσιος -σε σχέση με το 2011- ήταν ο όγκος των δεδομένων που διακινήθηκε από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς διαμορφώθηκε κοντά στα 1300 petabytes/μήνα στο κλείσιμο του 2012. Και μάλιστα, μόνο στη διάρκεια του 4ου τριμήνου το ποσοστό της αύξησης που παρουσιάστηκε άγγιξε το 28% σύμφωνα με το αναθεωρημένο Mobility Report της Ericsson, που περιλαμβάνει και το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, η αγορά της κινητής τηλεφωνίας στο 4ο τρίμηνο του 2012 πρόσθεσε περίπου 140 εκατομμύρια συνδέσεις, με το συνολικό αριθμό τους να αγγίζει τα 6,3 δισ. Βέβαια, ο πραγματικός αριθμός των συνδρομητών, όπως αναφέρεται στην έκθεση αγγίζει τα 4,4, δισ., καθώς υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών που έχουν περισσότερες από μία συνδρομές. Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των νέων συνδρομών για το τέταρτο τρίμηνο, το 22% προέρχεται από την Κίνα (31 εκατομμύρια νέες συνδρομές)  με την Ινδία να προσθέτει άλλα 11 εκατομμύρια και στην τρίτη θέση το Μπαγκλαντές με 9 εκατομμύρια.

Αντίστοιχα, οι νέες συνδρομές που αφορούσαν mobile broadband άγγιξαν τα 125 εκατομμύρια, με το συνολικό αριθμό τους να προσεγγίζει πλέον το 1,5 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση 50% από έτος σε έτος. Τα smartphones, στο κλείσιμο του 2012, αποτελούν πλέον το 40% των πωλήσεων στα κινητά τηλέφωνα (ο αντίστοιχος αριθμός το 2011 ήταν 30%). Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, υπολογίζεται ότι οι κάτοχοι smartphones αποτελούν το 15-20% της συνολικής βάσης των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, αφήνοντας το περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το σύνολο των συνδρομητών σε LTE δίκτυα (4G) έφθασε τα 57 εκατομμύρια.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home