Επίθεση κατά του ChatGPT

Deasy @ 09.11.2023
Επίθεση κατά του ChatGPT

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για αρκετές ώρες την Πέμπτη το ChatGPT, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο μίας επίθεσης DDoS. Με δεδομένη τη δημοτικότητα της υπηρεσίας είναι να απορεί κανείς όχι για την ίδια την επίθεση αλλά για το γεγονός ότι σημειώθηκε έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη διάθεση του chatbot στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Sam Altman, επικεφαλής της OpenAI, στο Χ (πρώην Twitter) το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία σχεδίαζε να δώσει στους χρήστες της μια σειρά νέων υπηρεσιών του ChatGPT όμως ο προγραμματισμός έπρεπε να αναθεωρηθεί λόγω ασταθειών στην υπηρεσία.

Όμως η αστάθεια δεν ήταν κάποιο παροδικό τεχνικό πρόβλημα αλλά αποτέλεσμα οργανωμένης επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης οι "Ανώνυμοι του Σουδάν". Η ομάδα που (ισχυρίζεται ότι) πραγματοποίησε την επίθεση μάλλον δεν βρίσκεται στο Σουδάν αλλά μπορεί να συνδέεται με τη Ρωσία, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας τους οποίους επικαλείται το Techcrunch. Προβλήματα διαθεσιμότητας εμφανίστηκαν την Τετάρτη και στο Claude, το AI chatbot της Anthropic, ωστόσο δεν είναι σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Σταδιακά η διαθεσιμότητα του ChatGPT άρχισε να αποκαθίσταται το απόγευμα της Πέμπτης.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home