Η κατάρρευση του Twitter μόλις επιταχύνθηκε

Deasy @ 03.07.2023
Η κατάρρευση του Twitter μόλις επιταχύνθηκε

Στην ταινία "Φαντασία" του Γουλτ Ντίσνεϊ, ο μαθητευόμενος μάγος Μίκι Μάους επιστρατεύει μία σκούπα για να γεμίζει μια στέρνα με νερό αλλά γρήγορα η κατάσταση ξεφεύγει και δημιουργείται μία πρωτοφανής πλημμύρα, μέχρι που εμφανίζεται ο αφέντης-μάγος και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 

Στο Twitter τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε κάτι ανάλογο με το πρώτο μέρος της ιστορίας, όπου ο μαθητευόμενος μάγος Elon Musk έχει προκαλέσει (άλλη μία) πλημμύρα στο κοινωνικό δίκτυο, προκαλώντας απελπισία, οργή, θυμηδία σε χρήστες και διαφημιζόμενους. Αναζητείται ένας (κανονικός) μάγος που θα μπορούσε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά αλλά όσοι γνωρίζουν από ξόρκια και φίλτρα σφυρίζουν αδιάφορα.

Η αρχή του Ιουλίου βρήκε το Twitter σε νέες φουρτούνες, που φαίνεται ότι ξεκινούν από μία απέλπιδα προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών. Το πρώτο βήμα ήταν να κλείσει η πρόσβαση στο Twitter χωρίς να προηγηθεί σύνδεση στην υπηρεσία. Δηλαδή, αν δεν έχεις λογαριασμό στο Twitter και δεν έχεις μπει σε αυτό δεν μπορείς να δεις τα tweets. Σύμφωνα με τον Musk το μέτρο ήταν προσωρινό και εφαρμόστηκε για να αντιμετωπίσει καταχρήσεις στην πρόσβαση tweets από τρίτους. Όμως δεν υπολόγισε ότι χιλιάδες websites χρησιμοποιούν τη λειτουργία ενσωμάτωσης tweets σε σελίδες τους, για ενημερωτικούς κυρίως λόγους. Το αποτέλεσμα ήταν ο κώδικας ενσωμάτωσης να καλεί διαρκώς το Twitter, εκείνο να αρνείται να δώσει απάντηση διότι δεν είχε προηγηθεί login και όλο αυτό συνέβαινε χωρίς σταματημό. Η στέρνα γέμισε και πολύ γρήγορα, το Σάββατο το απόγευμα, το Twitter έπεσε. Και έπεσε για τα καλά. Βεβαίως, είναι η πρώτη φορά που ένα site έπεσε εξαιτίας μίας απόφασης που ήταν σαν να κάνει κάποιος DDoS στον εαυτό του.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται και στο TweetDeck, την εφαρμογή που χρησιμοποιούν πολλοί για να βλέπουν μηνύματα στο Twitter. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όσοι έχουν τη συνδρομή του Twitter Blue θα βλέπουν ως και 10.000 tweets την ημέρα, οι παλαιοί εγγεγραμμένοι χρήστες θα βλέπουν γύρω στα 5.000 tweets και οι νέοι χρήστες θα βλέπουν 1.000 tweets. Οι αριθμοί αυτοί αλλάζουν διαρκώς και δεν έχει νόημα να τους απαθανατίσεις. Οι νέοι περιορισμοί επηρεάζουν φυσικά τις διαφημιστικές εκστρατείες, που αποτελούν αυτή τη στιγμή τη σημαντικότερη πηγή εσόδων του Twitter. Όχι για πολύ, αν συνεχιστούν τα καμώματα του μαθητευόμενου μάγου Musk.

TWITTER,ELON MUSK,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home