Σύσκεψη... κορυφής στον Λευκό Οίκο για την τεχνητή νοημοσύνη

Deasy @ 03.05.2023
Σύσκεψη... κορυφής στον Λευκό Οίκο για την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη με τους επικεφαλής της Microsoft, της Google και της Anthropic θα πραγματοποιήσει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις με αντικείμενο τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ η σχετική πρόσκληση αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν περιμένει από τις εταιρείες ότι θα επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των προϊόντων τους πριν αυτά διατεθούν στο κοινό προς χρήση.

Η ανησυχία αφορά βεβαίως στο ενδεχόμενο χρήσης των chatbots όπως είναι το ChatGPT ή το Bard για εκστρατείες παραπληροφόρησης και για τη διευκόλυνση παράνομων πράξεων. Αν και τα chatbot διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μη δίνουν πληροφορίες όπως είναι για παράδειγμα η κατασκευή εκρηκτικών με τη χρήση υλικών που βρίσκει κανείς σε κάθε σουπερμάρκετ, έχουν υπάρξει αρκετές αποδείξεις πως οι μηχανισμοί αυτοί δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικοί.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που πυκνώνουν ι δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας από τους πρωτεργάτες στη συγκεκριμένη τεχνολογία παραιτήθηκε πρόσφατα δηλώνοντας μετανιωμένοσς για τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Λευκός Οίκος πιέζει προς την διαμόρφωση μιας Χάρτας Δικαιωμάτων για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης επισημαίνοντας ότι η τεχνολογική πρόοδος δεν μπορεί να εξελίσσεται σε βάρος των πολιτικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ΗΠΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home