Μέσα στον Απρίλιο η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship

Μέσα στον Απρίλιο η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η SpaceX για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship, αναμένοντας την έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για την πραγματοποίησή της. Μάλιστα, η πτήση δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Ίλον Μασκ στο Twitter.

 

Στην δοκιμαστική πτήση, ο γιγαντιαίος και πολύ ισχυρός πύραυλος Super Heavy θα μεταφέρει το σκάφος σε τροχιά, επιστρέφοντας για προσεδάφιση στη βάση Starbase στο Τέξας, ενώ το Starship θα πραγματοποιήσει μια περιφορά γύρω από τη Γη πριν προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα Μέσα η NASA θα παρακολουθήσει στενά τη συγκεκριμένη πτήση, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και το με το αεροσκάφος μεγάλου ύψους WB-57.

Το Starship είναι το σκάφος με το οποίο η SpaceX φιλοδοξεί να «κατακτήσει» το Διάστημα, με πρώτο σταθμό τη Σελήνη και τελικό στόχο τον Πλανήτη Άρη. Τόσο το ίδιο το σκάφος όσο και ο πύραυλος Super Heavy είναι επαναχρησιμοποιούμενοι.

 

SpaceX,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,STARSHIP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home