Σύννεφα διάσπασης πάνω από την Google

Σύννεφα διάσπασης πάνω από την Google

Οι μπελάδες της Google με τις αρχές είναι συνηθισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Γενικά στην ΕΕ τα πρόστιμα κατά της εταιρείας πέφτουν σαν το χαλάζι και τα ποσά ζαλίζουν. Το 2017 έγινε η αρχή με ένα πρόστιμο 2,5 δισ., το 2018 ήρθαν άλλα 4 δισ. το 2019 άλλο 1,2 δισ. και μπορεί τα πρόστιμα να ζαλίζουν κάθε κοινό θνητό αλλά για μια εταιρεία που μόνο πέρυσι έβγαλε πάνω από 65 δισ. είναι μάλλον τράβηγμα του αυτιού.

Όμως τα μαντάτα από την Ουάσιγκτον ίσως να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από οκτώ Πολιτείες ζητά τη διάσπαση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα της διαφήμισης.

Στο στόχαστρο βρίσκεται το Google Ad Manager, το οποίο είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της Google στο να εισπράττει διαφημιστικά έσοδα. Η μήνυση, την οποία κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αγνοεί τον τεράστιο ανταγωνισμό στη διαφημιστική βιομηχανία, υποστηρίζει η Google, ενώ εκπρόσωποί της εταιρείας υποστήριξαν πως η μήνυση στερείται ουσιαστικών επιχειρημάτων. Η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί δείχνουν ότι η παρέμβαση ίσως να ήρθε με καθυστέρηση, αφού το μερίδιο της Google ως πλατφόρμας υποδοχής και προβολής διαφημίσεων έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια προς όφελος του Facebook και της Amazon. Η αμερικανική κυβέρνηση ωστόσο υποστηρίζει ότι η νομική της ομάδα διαθέτει πλήθος επιχειρημάτων. Το βασικότερο είναι ότι για κάθε ένα δολάριο που τοποθετίεται για διαφημιστική προβολή στην πλατφόρμα της Google, η εταιρεία παρακρατά 30 σεντς και στραγγαλίζει τον ανταγωνισμό και τους μικρούς της αγοράς.

Τον λόγο φυσικά θα έχουν τα δικαστήρια και οι δικηγόροι...

ΗΠΑ,GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home