Το Spotify ετοιμάζεται να απολύσει 600 εργαζομένους

Το Spotify ετοιμάζεται να απολύσει 600 εργαζομένους

Το κύμα των απολύσεων παρέσυρε και τη Spotify, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο δημοσίευμα του Engadget. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει περίπου 600 απολύσεις, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση του προσωπικού κατά 6%. Όσο για τους λόγους αυτής της ενέργειας, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Εκ, επισήμανε την υπερβολική φιλοδοξία στις κινήσεις του και τις γρήγορες επεκτατικές κινήσεις μετά την πανδημία.

«Το βασικότερο πρόβλημα που μας οδήγησε σε περικοπές είναι ότι υπερεκτίμησα τις ευνοϊκές συνθήκες που έφερε η πανδημία. Θεώρησα δηλαδή πως η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα θα μας προστατεύσει από την κρίση που περνούν πολλές εταιρείες τεχνολογίας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Εκ σε blog post.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, το Spotify έχει επεκταθεί γρήγορα τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα του podcasting. Ξόδεψε δηλαδή, πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε δίκτυα podcast, αλλά και εκπομπές όπως το διάσημο αμερικανικό κωμικό σόου, “The Joe Rogan Experience”. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας διηύθυνε ο επικεφαλής περιεχομένου Dawn Ostroff, ο οποίος αύξησε το περιεχόμενο podcast κατά 40 φορές, σύμφωνα με τον Ek. Ωστόσο, με τις αλλαγές όμως και τη νέα κατάταξη της εταιρείας αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία.


Απολύσεις σωρηδόν σε Microsoft & Amazon

Υπενθυμίζουμε ότι σε μαζικές απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η Microsoft, αφού επεξεργάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού σε ποσοστό περίπου 5%, κάτι που αντιστοιχεί σε 11.000 θέσεις εργασίας. Πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, αναφέρουν ότι οι εν λόγω απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν κυρίως στα τμήματα μηχανικών. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αναλυτής της Morningstar στο Reuters, «Η προσθήκη της Microsoft στις εταιρείες που προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κάνει φανερό πως το γενικότερο κλίμα ύφεσης όχι μόνο δεν καλυτερεύει, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται για καιρό ακόμη».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Amazon ετοιμάζεται να κάνει μια από τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της, απολύοντας περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους. Όπως όλα δείχνουν, η ύστατη λύση των απολύσεων, είναι η μοναδική λύση στην αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των διαδικτυακών πωλήσεων.

SPOTIFY,ΕΡΓΑΣΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home