Η ΕΕ προειδοποιεί το TIkTok: Συμμορφωθείτε αλλιώς...

Η ΕΕ προειδοποιεί το TIkTok: Συμμορφωθείτε αλλιώς...

Αυστηρή προειδοποίηση στο TikTok απηύθυνε ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς Τιερί Μπρετόν, στη διάρκεια συνομιλίας του με τον επικεφαλής της εταιρείας Ζι Τσου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, βρέθηκε η προσαρμογή της δημοφιλούς πλατφόρμας στο νομοθετικό πλαίσιο που έχει τεθεί σε ισχύ στην ΕΕ σετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες. Το σχετικό νομοθέτημα πήρε σάρκα και οστά το περασμένο φθινόπωρο και φιλοδοξεί να θέσει κανόνες για την προστασία των πολιτών και των προσωπικών δεδομένων στον online κόσμο.

Ο Μπρετόν σχολίασε μεταξύ άλλων ότι είναι απαράδεκτο που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένας χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε επικίνδυνο ή και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο στο TikTok. Η πλατφόρμα, πρόσθεσε, έχει μεγάλη ευθύνη καθώς εκατομμύρια νέοι διατηρούν λογαριασμό σε αυτή. Η Δύση γενικά δεν αγαπάει ιδιαίτερα την πλατφόρμα. Στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί η εγκατάσταση του TikTok σε συσκευές που χορηγούνται σε εργαζόμενους σε 22 Πολιτείες, στις ένοπλες δυνάμεις και στο Κογκρέσο, ενώ μέλη του Κογκρέσου έχουν στο παρελθόν προτείνει την επιβολή καθολικής απαγόρευσης στη χρήση του TikTok σε όλες τις συσκευές που δίνονται σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Σαν να μην έφταναν αυτά, πρόσφατα το TikTok κατηγορήθηκε ότι κατασκόπευε Αμερικανούς δημοσιογράφους τεχνολογίας, ενώ υπάρχει επίσης προβληματισμός για την πρακτική του TikTok να μεταφέρει δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

TIKTOK,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home