Σταματάει η λειτουργία του Beat στη Λατινική Αμερική

Deasy @ 09.11.2022
Σταματάει η λειτουργία του Beat στη Λατινική Αμερική

Στην άμεση αναστολή της λειτουργίας του Beat στη Λατινική Αμερική προχώρησε η Free Now, μια απόφαση που επηρεάζει περίπου 170 εργαζομένους της εταιρείας στην Αθήνα.

Η απόφαση της Free Now κρίθηκε ως απαραίτητη από τους μετόχους της εταιρείας, με βάση το οικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις πέντε αγορές που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δραστηριοποίηση της Beat στη Λατινική Αμερική δεν επανήλθε ποτέ στα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ κάποιες νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένες αγορές έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη λειτουργία της υπηρεσίας. Το Beat λειτουργούσε στο Περού, η πρώτη χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή, στην Κολομβία, στη Χιλή, στην Αργεντινή και στο Μεξικό, με την αναστολή της λειτουργίας να τίθεται σε ισχύ από σήμερα σε Περού, Αργεντινή και Μεξικό και εν συνεχεία στις άλλες δύο, Κολομβία και Χιλή.

Εκτός από τους εργαζομένους στις κατά τόπους αγορές, η απόφαση επηρεάζει και το σύνολο του προσωπικού που επόπτευε τη λειτουργία από την Αθήνα. Ήδη από το 2019 το Beat είχε διαχωριστεί σε δύο διαφορετικές νομικές οντότητες: τη Free Now Hellas, που αφορά τον ευρωπαϊκό βραχίονα της δραστηριότητας της Free Now και τη λειτουργία της εφαρμογής στην Ελλάδα και τη Beat Mobility για τη Λατινική Αμερική.

Για το σύνολο των εργαζομένων που επηρεάζονται από την απόφαση υπάρχουν τρεις επιλογές: η ένταξή τους στο νέο σχήμα, στο οποίο θα πωληθεί (μερικώς ή στο σύνολό της) η δραστηριότητα της Beat στη Λατινική Αμερική, η απορρόφησή τους στον ευρωπαϊκό βραχίονα της Free Now, για τις ανοικτές θέσεις του οποίου αποκτούν ένα είδος προτεραιότητας και εκείνη της εξόδου, για την οποία θα λάβουν με ένα πακέτο αποζημίωσης.

 

Κύμα συμπαράστασης στους υπαλλήλους της Beat από ελληνικές εταιρείες

Στο άκουσμα της απόφασης, Blueground, FlexCar και αρκετές ακόμη εταιρείες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της Beat Mobility, προσκαλώντας τους ταυτόχρονα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις θέσεις εργασίας που έχουν οι ίδιες ανοικτές. Το κάλεσμα-πρόσκληση γίνεται κατά κύριο λόγο από τους λογαριασμούς των εταιρειών στο Linkedin, ενώ το Marathon Venture Capital σε συνεργασία με το HR Greece υπόσχονται κάθε δυνατή βοήθεια μέσω του δικτύου ανθρώπινου δυναμικού που έχουν στη διάθεσή τους.

THE BEAT APP,ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ,FREE NOW,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home