Η ακτινογραφία των μετακινήσεων το Πάσχα, από την Freenow

Η ακτινογραφία των μετακινήσεων το Πάσχα, από την Freenow

Τρία χρόνια μετά την πανδημία, η επιθυμία των Ελλήνων να γιορτάσουν τις φετινές διακοπές του Πάσχα ήταν πιο δυνατή από ποτέ. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου του Πάσχα, χιλιάδες Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς επέλεξαν τη FREENOW για να μετακινηθούν από και προς τα αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να ταξιδέψουν εκτός της πόλης για τις διακοπές τους, με τα αιτήματα για διαδρομές να διπλασιάζονται σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτοι την Πέμπτη 13 Απριλίου, με τους περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν την άνεση ενός ταξί, για να ξεκινήσουν την πασχαλινή τους εξόρμηση. Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, η κίνηση κορυφώθηκε σημαντικά, ειδικά προς το λιμάνι του Πειραιά, με τις διαδρομές προς το λιμάνι να αυξάνονται κατά 110% σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα. Οι Έλληνες επέλεξαν τη FREENOW πρωτού επιβιβαστούν στα πλοία προς δημοφιλείς προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 Οι σταθμοί των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ήταν οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με αύξηση 101% στις διαδρομές με την εφαρμογή, ενώ παράλληλα σημειώθηκε σημαντική αύξηση 50% στις μετακινήσεις προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατατάσσοντάς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στους 3 κορυφαίους προορισμούς της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια του τετραήμερου.

Η ζήτηση για μετακινήσεις με ταξί κορυφώθηκε το Μεγάλο Σάββατο μεταξύ 22:00-23:00, όπου χιλιάδες επιβάτες χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της FREENOW για να φτάσουν έγκαιρα στους ιερούς ναούς και να γιορτάσουν την Ανάσταση, ενώ αρκετά υψηλά κινήθηκαν τα αιτήματα και την Κυριακή του Πάσχα μεταξύ 13:00 - 15:00.

Η τουριστική σεζόν για το Ευρωπαϊκό Super App Μετακίνησης, έχει ήδη ξεκινήσει με όλο και περισσότερους τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει καλά, με τη FREENOW να είναι η #1 εφαρμογή ταξί στη χώρα. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών επιλογών ταξί, όπως Classic, Comfort και Eco Taxi ή μεταξύ εναλλακτικών επιλογών μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σε 9 ευρωπαϊκές αγορές και σε περισσότερες από 150 πόλεις. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW στην Ελλάδα, δήλωσε: «Από την αρχή του έτους, έχουμε δει δυναμική αύξηση στον αριθμό των διαδρομών, με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε μήνα, ξεκινώντας ήδη από τον Ιανουάριο του 2023. Οι επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και αναμένουμε περαιτέρω αύξηση με την άφιξη όλων και περισσότερων τουριστών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει τη FREENOW, γνωρίζοντας πως μπορουν να τη χρησιμοποιήσουν σε περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις, για τις μετακινήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και εντός της πόλης.»

FREE NOW,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home