Τέλος εποχής για το Microsoft Office - Έρχεται το "Microsoft 365"

Τέλος εποχής για το Microsoft Office - Έρχεται το 'Microsoft 365'

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών αλλαγών σε επίπεδο branding, για ένα προϊόν που θα λέγαμε αποτελεί σήμα κατατεθέν, τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office. Έπειτα από 30 χρόνια ιστορίας, το Microsoft Office γίνεται πλέον "Microsoft 365", μια ονομασία που παραπέμπει στην γενικότερη ανάπτυξη των εφαρμογών που περιλαμβάνει η σουίτα.

Αναλυτικότερα, οι γνωστές σε όλους εφαρμογές όπως Excel, Outlook, Word και PowerPoint, θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν, αλλά θα εντάσσονται στο νέο brand Microsoft 365 κι όχι στην επωνυμία Microsoft Office. Η αλλαγή αυτή δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα, αλλά σχεδιαζόταν αρκετά χρόνια από την αμερικανική εταιρεία, με το πρώτο βήμα να πραγματοποιείται πριν 2 χρόνια, όταν το συνδρομητικό πακέτο Office 365 μετονομάστηκε σε Microsoft 365. Βέβαια, οι αλλαγές που θα δούμε τώρα είναι πιο ουσιαστικές.


Τι αλλάζει στα προγράμματα

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Microsoft, η ονομασία "Microsoft 365" ουσιαστικά θα αφορά το Office.com, τις εφαρμογές του Office για το λειτουργικό Windows, καθώς και για τα κινητά. Καθεμία από αυτές θα διαθέτει πλέον νέα, εμφάνιση, νέο εικονίδιο αλλά και περισσότερα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια ανανέωση που θα γίνει γρήγορα αντιληπτή από όσους χρησιμοποιούν συχνά κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, αφού θα εμφανίζονται νέα λογότυπα. Οι πρώτες αλλαγές σε σχεδιασμό και λογότυπα θα γίνουν στο Office.com τον Νοέμβριο, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί και στο Office για τα λειτουργικά Windows, iOS και Android.


Η νέα σουίτα Microsoft 365

Η νέα σουίτα Microsoft 365 θα περιλαμβάνει προγράμματα όπως Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream καθώς και την εφαρμογή Designer. Μάλιστα, στο Microsoft 365 σαν συγκεντρωτική εφαρμογή σε φορητές συσκευές και υπολογιστές,  θα περιλαμβάνονται προσαρμοσμένες ετικέτες για την κατηγοριοποίηση του περιεχομένου, ένα ενιαίο κέντρο για όλα τα έγγραφα και τα αρχεία, καθώς και ροή επαφών και βίντεο-συσκέψεων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το brand Microsoft Office δεν θα καταργηθεί, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει συνδρομητικά πακέτα, μέσω των Office 2021 και Office LTSC.

MICROSOFT 365,MICROSOFT OFFICE,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home