Τέλος εποχής στο Facebook - Έφυγε η Σάντι Σάντμπεργκ

H μυαλωμένη της εταιρείας

Τέλος εποχής στο Facebook - Έφυγε η Σάντι Σάντμπεργκ

Την παραίτησή της από το Facebook (δηλαδή την Meta) υπέβαλε την Τετάρτη η Σάντι Σάντμπεργκ, η οποία είχε συμπληρώσει 14 χρόνια ως υπαρχηγός του Μαρκ Ζάκεμπεργκ και υπεύθυνη για τη λειτουργία της εαιρείας.

Η Σάντμπεργκ θεωρείτο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της ως το πιο ώριμο διοικητικά πρόσωπο μέσα στην εταιρεία. Προερχόμενη από την Google, όπου είχε συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τομέα διαφημίσεων της εταιρείας, ήταν βέβαιο πως έφερε μαζί της στο Facebook πολύτιμη εμπειρία. Η εμπειρία αυτή άλλωστε αποτυπώνεται στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας αλλά ιαι στην κεφαλαιακή αξία του Facebook που κάποια στιγμή ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια.

Η Σάντμπεργκ χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook για να ανακοινώσει την παραίτησή της, η οποία τίθεται σε ισχύ το φθινόπωρο. Ο Μαρκ την χαρακτήρισε σουπερσταρ και αποκάλυψε πως -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν σκέφτεται να βάλει κάποιο άλλο πρόσωπο στη νευραλγική θέση του διευθυντή λειτουργίας. Παρά την κεντρική της θέση στην εταιρεία, η Σάντμπεργκ δεν βρέθηκε ποτέ στο επίκεντρο ιδιαίτερα έντονης κριτικής για τις πρακτικές του Facebook και τις φτωχές του επιδόσεις στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Τα περισσότερα πυρά συγκεντρώνει ο Ζάκεμπεργκ, δικαίως ίσως αν σκεφτούμε πως είναι ο ιδρυτής και το νούμερο 1 στην ιεραρχία.

Η Σάντμπεργκ είχε διατελέσει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην κυβέρνηση Κλίντον και η πορεία της στις επιχειρήσεις ξεκίνησε το 2001 από την Google. Δεν έχει αποκαλύψει τα επαγγελματικά σχέδιά της για το μέλλον.

META PLATFORMS,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home