Νvidia: πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων για απόκρυψη πωλήσεων σε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Deasy @ 09.05.2022
Νvidia: πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων για απόκρυψη πωλήσεων σε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Πρόστιμο ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει η Nvidia, μετά τις κατηγορίες της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για σκόπιμη απόκρυψη πωλήσεων των καρτών γραφικών που κατευθύνθηκαν σε πρόσωπα ή εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η υπόθεση αφορά χρονικά το 2018 και τις οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας για το συγκεκριμένο έτος, όταν και η Nvidia εμφάνισε μια σημαντική αύξηση πωλήσεων, που αποδόθηκε στην άνοδο του αγορά του gaming. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας επηρεάστηκαν θετικά από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, που τη συγκεκριμένη περίοδο προσέφεραν σημαντικά έσοδα σε όσους δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο πεδίο. Η Nvidia, όπως έκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σκόπιμα απέφυγε να αναφέρει τη συγκεκριμένη πληροφορία, αποκρύποντάς την από τους επενδυτές, οι οποίοι δεν είχαν εικόνα ότι τα αυξημένα έσοδα προέρχονταν από την ασταθή αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς (2018) και ενώ η crypto αγορά παρουσίασε κάμψη, επηρεάστηκαν ανάλογα και τα έσοδα της Nvidia (μείωση κερδών κατά 500 εκατομμύρια δολάρια), γεγονός που οδήγησε σε αγωγές εναντίον της από τους επενδυτές.

Το πρόστιμο των 5,5 εκατομμυρίων επιβλήθηκε μέσω της διαδικασίας διακανονισμού, με την Nvidia να μην αρνείται ή να παραδέχεται τις κατηγορίες της Επιτροπής.

ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,NVIDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home