Η Meta ετοιμάζεται να λανσάρει τα πρώτα της AR γυαλιά

Η Meta ετοιμάζεται να λανσάρει τα πρώτα της AR γυαλιά

H Meta συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του metaverse, αυτή τη φορά μέσα από την κατασκευή των πρώτων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR glasses).

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το “The Verge”, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τρία ζευγάρια από τα εν λόγω γυαλιά το  2024, το 2026 και το 2028 αντίστοιχα. Παράλληλα, θα λανσάρει και ένα διαφορετικό μοντέλο με την ονομασία “Hypernova”, που ουσιαστικά δε θα λειτουργεί αυτόνομα αλλά θα συνδέεται με smartphone και θα εμφανίζει τις ειδοποιήσεις κυριολεκτικά… μπροστά στα μάτια μας!


Φιλόδοξα σχέδια αλλά με συγκρατημένα βήματα

Όπως αποκάλυψαν εσωτερικές πηγές, ο Mark Zuckerberg έχει αρκετά φιλόδοξα σχέδια για το συγκεκριμένο λανσάρισμα. Θεωρεί δηλαδή πως η κυκλοφορία του θα είναι σημείο αναφοράς για την αγορά και θα «μείνει στην ιστορία» όπως και το πρώτο iphone της Apple.

Όσον αφορά το λειτουργικό κομμάτι, αναμένεται ότι θα περιλαμβάνουν τεχνολογία eye-tracking, microLED projectors, εμπρόσθια κάμερα αλλά και στερεοφωνικό ήχο. Μάλιστα, υπόσχονται ικανοποιητικές επιδόσεις και σε επίπεδο ενέργειας, με αυτονομία που φτάνει τις 4 ώρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αρχή η Meta θα είναι αρκετά συγκρατημένη, καθώς όπως είναι λογικό περιμένει την επιφυλακτικότητα τοι κοινό ως προς το συγκεκριμένο προϊόν. Ο λόγος φυσικά είναι το υψηλό κόστος αλλά και της διαφορετικής και «ξένης» προς πολλούς χρήστες, τεχνολογίας του. Στην πορεία ωστόσο σκοπεύει να βελτιώσει το σχεδιασμό των AR glasses, τόσο εξωτερικά όσο και σε επίπεδο λογισμικού.

AUGMENTED REALITY,META PLATFORMS,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home