«Ψήνεται» συνεργασία Xiaomi με Leica

«Ψήνεται» συνεργασία Xiaomi με Leica
Τα κεντρικά γραφεία της Leica στη Γερμανία.

Τη θέση της Huawei θέλει να πάρει η Xiaomi και στον τομέα της φωτογραφίας, καθώς η δεύτερη εμφανίζεται να έχει στα σχέδιά της συνεργασία με τη Leica. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αναφορές στη Leica στον κώδικα του app Gallery Editor της κινέζικης έκδοσης του λειτουργικού MIUI, που χρησιμοποιεί η Xiaomi στα τηλέφωνά της.

Οι αναφορές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον Kacper Skrzypek και σχετίζονται με γνωστά φίλτρα της Leica (Monochrome, Natural και Vivid), τα οποία είχαμε γνωρίσει και στα smartphones της Huawei, όταν η τελευταία συνεργαζόταν με το γερμανικό φωτογραφικό οίκο.

Η Leica είχε μια πολύχρονη συνεργασία στο πεδίο της κάμερας με τη Huawei, η οποία είχε χαρίσει στα τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας πολλές διακρίσεις στον τομέα της φωτογραφίας. Ήταν τα χρόνια που τα smartphones της Huawei γνώριζαν σημαντική ανάπτυξη στις πωλήσεις και η κινεζική εταιρεία διεκδικούσε σημαντικά μερίδια αγοράς, ακόμα και στην premium κατηγορία. Η συνεργασία αυτή διακόπηκε με την εφαρμογή των αμερικανικών περιορισμών το Μάιο του 2019.

Από την άλλη πλευρά, η Xiaomi σε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια καλύπτει το κενό της Huawei, αυξάνοντας το δικό της μερίδιο αγοράς. Αν η συνεργασία Xiaomi και Leica επιβεβαιωθεί η κινεζική εταιρεία αποκτά ένα σημαντικό ατού στην premium κατηγορία των smartphones. Για την ώρα πάντως η Xiaomi δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επιβεβαίωση των φημών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SMARTPHONES,LEICA,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home