“Κόπηκε” η εξαγορά της ARM από την Nvidia

Deasy @ 08.02.2022
“Κόπηκε” η εξαγορά της ARM από την Nvidia

Τα πλάνα της για την εξαγορά της ARM εγκαταλείπει οριστικά η Nvidia, 16 μήνες μετά την ανακοίνωση των δύο πλευρών που έδωσαν τα χέρια σε ένα deal αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Nvidia και ΑRM (μαζί και η μητρική της Softbank) αναγκάστηκαν να δώσουν οριστικό τέλος στη μεγάλη εξαγορά, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις που προήλθαν αρχικά από εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας και εν συνεχεία από τις ρυθμιστικές Αρχές στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Έτσι οι δύο πλευρές ωθήθηκαν να καταγγείλουν τη συμφωνία «λόγω σημαντικών κανονιστικών προκλήσεων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής», όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Χαρακτηριστικά, η ρυθμιστική αρχή στην Αγγλία εξέτασε δύο φορές τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχετικά με τις επιπτώσεις της στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων, όπως επίσης και σε ότι αφορά την εθνική ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ η ρυθμιστική αρχή μπλόκαρε τη συγκεκριμένη συμφωνία εκτιμώντας ότι θα κατέπνιγε τον ανταγωνισμό σε περισσότερες από μία τεχνολογίες.

Οι δύο πλευρές πλέον θα εξακολουθούσαν να συνεργάζονται όπως στο παρελθόν. Ωστόσο, η Softbank θα διατηρήσει τα 1,25 δισ. δολάρια που είχε προπληρώσει η Nvidia, η οποία θα διατηρήσει την 20ετή άδεια που διαθέτει από την ARM.

SOFTBANK,ARM HOLDINGS,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,NVIDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home