ΕΕ: Ετοιμάζεται ταμείο τεχνολογίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ

ΕΕ: Ετοιμάζεται ταμείο τεχνολογίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ

Η ανάδειξη ευρωπαϊκών τεχνολογικών γιγάντων, που θα μπορούν να ανταγωνιστούν την υπεροχή των αμερικανικών, σε κεφάλαια και ανάπτυξη, είναι το μεγάλο στοίχημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων. Για αυτό λοιπόν το φιλόδοξο στόχο η ΕΕ αναμένεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου ταμείου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,Μπρούνο Λε Μερ.

Ο ίδιος τόνισε πως για να σταματήσει η εξάρτηση της Ευρώπης από ξένους τεχνολογικούς κολοσσούς, είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις προς τις ευρωπαϊκές startup. Πράγματι, έως τώρα, η Ευρώπη δε μπορούσε να προσφέρει επαρκή στήριξη στις startup, καθώς διέθετε πολύ μικρά ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αυτές να στραφούν προς τις ΗΠΑ.

Ακόμη, οι αυστηροί κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις δημιούργησαν ένα ακόμη εμπόδιο για τις εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες δε μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα αντίστοιχων εταιρειών σε ΗΠΑ και Κίνα, αναφορικά με τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύσταση του Ταμείου αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, μετά τη συνάντηση του κ. Λε Μερ με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λιντνερ, από την πλευρά του οποίου έγινε γνωστό ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει με κεφάλαιο ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λε Μερ, στόχος της ΕΕ είναι η Γηραιά Ήπειρος να αποτελέσει το 2030 το "σπίτι" 10 τουλάχιστον τεχνολογικών γιγάντων, αξίας 100 δισ. ευρώ. 

 

STARTUPS,ΕΥΡΩΠΗ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home