Πυρά κατά της Amazon για το πολύνεκρο δυστύχημα και την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων

Πυρά κατά της Amazon για το πολύνεκρο δυστύχημα και την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αποθήκη της Amazon στην Πολιτεία του Ιλινόις καταστράφηκε από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την περιοχή.

Βεβαίως δεν φταίει η Amazon για τους ανεμοστρόβιλους αλλά φαίνεται πως φταίει για το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την κατοχή κινητών τηλεφώνων από τους υπαλλήλους της εν ώρα εργασίας. Φυσικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή παραγωγικότητα όμως αυτό έχει και ένα κόστος, αφού χωρίς κινητά οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν ενημέρωση από το τοπικό 112 για την επερχόμενη θεομηνία.

Η Amazon είχε χαλαρώσει τους κανόνες που απαγορεύουν στους εργαζόμενους των μονάδων της να έχουν το κινητό τους μαζί τους το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων (προκειμένου το προσωπικό να έχει επικοινωνία με τους οικείους του σε περίπτωση ανάγκης), ωστόσο όπως αναφέρουν τα διεθνή πρκατορεία η απαγόρευση άρχισε σταδιακά να επιστρέφει.

Πολλοί συνάδελφοι των αδικοχαμένων εργαζόμενων δηλώνουν πως καλύτερα να απολυθούν παρά να εργάζονται χωρίς να έχουν διαθέσιμο το κινητό τους. Πάντως, εκπρόσωπος της Amazon υποστηρίζει πως είχε επιτραπεί σε όλους τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αποθήκης να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα μαζί τους.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home