Θρίλερ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Θρίλερ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δεν περνούν τις καλύτερες στιγμές τους οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η Αμερική.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως οι αστροναύτες του σταθμού υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο διότι η Ρωσία πραγματοποίησε μία πυραυλική δοκιμή με στόχο έναν παλιό δικό της δορυφόρο. Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη, ο πύραυλος βρήκε τον δορυφόρο και τον έκανε κομμάτια. Περίπου 1.500 από αυτά τα κομμάτια άρχισαν να κινούνται ανεξέλεγκτα και κάποια από αυτά κινήθηκαν προς τον ISS με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
«Περιττό να πω πως είμαι έξαλλος». σχολίασε ο διευθυντής της ΝΑΣΑ Μπιλ Νέλσον. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως η ρωσική κυβέρνηση έκανε αυτή τη δοκιμή που απείλησε όχι μόνο διεθνείς αστροναύτες, αλλά και δικούς της κοσμοναύτες, καθώς και τρεις ανθρώπους στον κινεζικό διαστημικό σταθμό», ανέφερε. Σύμφωνα με την NASA, ο ISS περνά κοντά από το «νέφος» των συντριμμιών κάθε περίπου 1,5 ώρα. Οι αστροναύτες του ISS βρίσκονται προφυλαγμένοι σε ειδικές κάψουλες που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αποδεσμεύονται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κατευθύνονται με ασφάλεια στη Γη.

Από την πλευρά της η ρωσική υπηρεσία διαστήματος υποβαθμίζει το περιστατικό.

Σε ανάρτησή της στο Twitter υποστηρίζει πως ο ISS συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Κάνει λόγο για ένα (μόνο ένα) αντικείμενο που προκάλεσε τη μετακίνηση των αστροναυτών «σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία» και πως ο ISS «βρίσκεται στην πράσινη ζώνη».

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home