Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους της efood

Ανατροπές στο παραπέντε για την efood μετά από ένα εξαήμερο κρίσης.

Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους της efood

Τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (τρίμηνης διάρκειας) σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τους περισσότερους από τους 2.000 διανομείς της ανακοίνωσε η efood.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει άρδην τα δεδομένα, καθώς φαίνεται να βγάζει την εταιρεία από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει η ίδια με την απόπειρα να μην ανανενώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 110 διανομέων στους οποίους πρότεινε να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι. Η πρόταση αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχόλια, έφτασε να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και προκάλεσε ένα άτυπο μποϋκοτάζ με πληροφορίες να μιλούν για πτώση της κίνησης στην πλατφόρμα της efood σε ποσοστό άνω του 20%.

Ρόλο στην απόφαση της efood έπαιξε και η κίνηση της Rocket να ανακοινώσει την πρόσληψη των 500 διανομέων της με καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα οι διανομείς της efood είχαν εξαγγείλει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας. Την Τετάρτη πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μοτο-πορείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενώ η απόπειρά τους να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας δεν είχε αποτέλεσμα. Εκτός από την αντίδραση των εργαζομένων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις της Wolt που αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο ανταγωνιστή της efood και στην οποία υπάρχουν συμφωνίες για συνεργασία διανομέων με το καθεστώς του αυτοπαασχολούμενου.

EFOOD,ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home