ΕΛΤΑ: ξεκίνησε η λειτουργία της πρώτης ρομποτικής εγκατάστασης διαλογής αντικειμένων

ΕΛΤΑ: ξεκίνησε η λειτουργία της πρώτης ρομποτικής εγκατάστασης διαλογής αντικειμένων

Την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ρομποτικής και πλήρως ψηφιακής εγκατάστασης διαλογής αντικειμένων ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ, μια επένδυση που σύμφωνα με την εταιρεία θα τριπλασιάσει την ταχύτητα διαλογής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σύστημα - το πρώτο της κατηγορίας του στην Ευρώπη - που αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για τη διαχείριση των αντικειμένων με υπέρ-υψηλή ταχύτητα και ασφάλεια.

Το νέο σύστημα μπήκε σε παραγωγική λειτουργία στα μέσα Αυγούστου και αναπτύσσεται με στόχο να αλλάξει συνολικά τα δεδομένα για τον Όμιλο ΕΛΤΑ, αναβαθμίζοντας δραστικά τη δυναμικότητα και την ταχύτητα στη διαλογή και, κατά συνέπεια, στις παραδόσεις. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα αντικείμενα και ταχύτερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες.

Η νέα επένδυση των ΕΛΤΑ εστιάζει στη διαλογή, έναν από τους πλέον νευραλγικούς κρίκους της αλυσίδας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, στον οποίο μέχρι σήμερα επικρατεί η χειροκίνητη και η ημι-μηχανική διαλογή, η οποία όμως έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε χρόνο και σημαντικές πιθανότητες σφαλμάτων, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Πλέον, με την προσθήκη των ρομπότ στη διαδικασία διαλογής, τα ΕΛΤΑ αξιοποιούν την τεχνολογία για να δρομολογούν κάθε δέμα προς διανομή άμεσα, γρήγορα και χωρίς λάθη, γεγονός που ανοίγει το δρόμο, στο μέλλον, ακόμα και για παραδόσεις εντός της ιδίας μέρας.

Πιο αναλυτικά, το νέο ρομποτικό σύστημα διαλογής, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης επιτυγχάνει:

- Αύξηση ταχύτητας διαλογής κατά 250%

- Διασφαλίζει παράδοση την επόμενη ημέρα  (D+1)

- Διαχειρίζεται αντικείμενα που αποτελούν περίπου το 80% των συνολικών αποστολών

- Παρέχει αυτόματο υπολογισμό βάρους και τιμολόγηση των αντικειμένων

- Μειώνει τα σφάλματα και αυξάνει την προστασία των αντικειμένων

- Προσφέρει διαδικασίες διαλογής σε Covid Free περιβάλλον

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «η νέα ρομποτική εγκατάσταση αποτελεί εργαλείο για το προσωπικό διαλογής και επιτρέπει στον Όμιλο ΕΛΤΑ να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό του αλλά και να κινηθεί αποφασιστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού του στόχου, για μία ολιστική επαναπροσέγγιση της εξυπηρέτησης του κοινού».

ΕΛΤΑ,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home