ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Facebook

Deasy @ 01.07.2021
ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Facebook

Η αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού που διαθέτει ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης στο Facebook προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να κληθούν σε ακρόαση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Τάξης στελέχη του Facebook και της Teleperformance Hellas.

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για φαινόμενα πρωτοφανούς λογοκρισίας αναρτήσεων και λογαριασμών, τα οποία κορυφώθηκαν με το -προσωρινό- λουκέτο στον λογαριασμό του Π. Πολάκη. Είχαν προηγηθεί αναστολές λογαριασμών προσώπων όπως η Έλενα Ακρίτα η Ευγενία Λουπάκη και ο Νίκος Κοτζιάς.

Βεβαίως θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Προέδρου της Βουλής αλλά και -σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ποιοι εκ του Facebook θα λάβουν πρόσκληση, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει νομική παρουσία στην Ελλάδα. Οι σχετικές αναζητήσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο για ενδεχόμενη λειτουργία εταιρείας με την επωνυμία Facebook δεν επιστρέφουν αποτελέσματα, λογικά λοιπόν το αίτημα θα προωθηθεί είτε στα ευρωπαϊκά γραφεία της εταιρείας στην Ιρλανδία είτε στην Καλιφόρνια όπου βρίσκεται και το “στρατηγείο” του μεγάλου κοινωνικού δικτύου.

Ευκολότερα είναι τα πράγματα για την ενδεχόμενη κλήση στελεχών της Teleperformance η οποία έχει παρουσία (και, βέβαια, στελέχη) στην Ελλάδα. Βεβαίως θα μπορούσε κανείς να διερωτηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και όχι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ίσως να ήταν και αρμοδιότερη.

Πάντως στην επιστολή τους προς τον Κ. Τασούλα οι βουλευτές επικαλούνται το άρθρο 14 του Συντάγματος για την ελευθερία του Τύπου και την απαγόρευση της λογοκρισίας. Στελέχη και φίλοι του κόμματος αφήνουν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Facebook πως ο έλεγχος που διεξάγει η Teleperformance δεν είναι απολύτως αντικειμενικός και πως το αποτέλεσμα είναι να επιβάλλονται ποινές όπως η απαγόρευση ανάρτησης νέων δημοσιεύσεων στο Facebook σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home