Μετά το Μεγάλο Κλείδωμα έρxεται η Μεγάλη Παραίτηση

Μετά το Μεγάλο Κλείδωμα έρxεται η Μεγάλη Παραίτηση

Η πανδημία φαίνεται να μπαίνει υπό έλεγχο, τουλάχιστον προσωρινά και πολλές χώρες επιχειρούν την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι κάθε άλλο παρά νοσταλγούν αυτή ακριβώς την κανονικότητα.

Ήδη στις ΗΠΑ καταγράφεται ένα φαινόμενο που περιγράφεται ως η “Μεγάλη Παραίτηση”. Πολλοί εργαζόμενοι που σχεδίαζαν να υποβάλουν την παραίτησή τους το 2020 υποχρεώθηκαν να περιμένουν το τέλος των μέτρων και τώρα παραιτούνται σωρηδόν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι, σύμφωνα με μια έρευνα της Monster.com, θα ήθελαν να αλλάξουν εργασία. Το ποσοστό φτάνει στο εντυπωσιακό 95% και ενδεχομένως μέρος αυτής της τάσης φυγής να ενισχύεται από την εντατική χρήση της τηλεργασίας που ίσως εξάντλησε αρκετούς και βοήθησε να λάβουν την απόφαση της υποβολής παραίτησης. Ίσως, επίσης, η τηλεργασία να δημιούργησε νέες ευκαιρίες απασχόλησης που με τη σειρά τους να ενισχύουν τις τάσεις φυγής.

Μία ακόμα ερμηνεία σημειώνει πως η πανδημία προκάλεσε τη μείωση της κατανάλωσης και το επιπλέον διαθέσιμο εισόδημα που δημιουργήθηκε κατευθύνθηκε στη μείωση του χρέους των νοικοκυριών. Το αποτέλεσμα ήταν να ενισχυθεί η οικονομική ασφάλεια πολλών εργαζομένων που, τώρα, βλέπουν τη δουλειά τους με άλλο μάτι και κρίνουν πως δεν είναι όσο ελκυστική ή απαραίτητη ήταν το 2019.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΕΡΓΑΣΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home