Στο κόκκινο τα αποθέματα chips

Στο κόκκινο τα αποθέματα chips

Για ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών προειδοποιούν οι Κινέζοι κατασκευαστές που θυμίζουν πως σε μια παρόμοια κατάσταση είχαμε βρεθεί το 1999.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της SMIC προειδοποίησε πως η κρίση του 1999 θα αποδειχθεί μικρότερη σε σχέση με αυτή που πρόκειται να ζήσουμε προσεχώς και κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου να συνεργαστούν.

Βεβαίως στον τομέα των ημιαγωγών οι Κινέζοι δεν έχουν (τουλάχιστον όχι ακόμα) τον πρώτο λόγο, καθώς οι παραγωγικές τους δυνατότητες είναι σχετικά περιορισμένες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από προμηθευτές από άλλες χώρες.

Η εξάρτηση αυτή έγινε πολύ έντονη όταν η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε την επιβολή περιορισμών σε βάρος πολλών κινεζικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Huawei, ενώ τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες εντάθηκαν μετά την εκδήλωση της πανδημίας του Covid-19. Ο πρώτος κλάδος που επηρεάστηκε αρνητικά ήταν αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος σε σχέση με το παρελθόν είναι πολύ πιο εξαρτημένος από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Οπότε, αν καθυστερεί το αυτοκίνητο που έχετε παραγγείλει ή αν δεν βρίσκετε την κάρτα γραφικών που θέλετε η αιτία μάλλον βρίσκεται σε αυτά τα προβλήματα κάλυψης της ζήτησης.

CHIP,ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home