Η "Ελπίδα" των Αράβων έφθασε στον Άρη

Η 'Ελπίδα' των Αράβων έφθασε στον Άρη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πρώτη αραβική χώρα και η πέμπτη στον κόσμο που κατορθώνει να στείλει μια διαστημική αποστολή στον πλανήτη ‘Αρη.

Η προσπάθεια της αποστολής Ελπίδα διαπιστώθηκε ότι στέφθηκε με επιτυχία όταν η αραβική διαστημοσυσκευή έστειλε σήμα στη Γη  (στις 7:42 μ.μ. ώρα Αραβικών Εμιράτων, 9:42 μ.μ. ώρα Ελλάδας) πως έφτασε με ασφάλεια στον κόκκινο πλανήτη και τέθηκε σε τροχιά γύρω από αυτόν.

Arabs in Mars

Η Ελπίδα (ή Αλ-Αμάλ στα αραβικά) είχε ξεκινήσει για το μακρινό της ταξίδι πριν από 204 ημέρες και έφτασε στον Άρη καλύπτοντας μια απόσταση 480 εκατ. χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της αποστολής.

Όπως παρατηρούν και οι ειδικοί, η αποστολή είχε μόλις 50% πιθανότητες επιτυχίας, καθώς μία στις δύο αποστολές στον Άρη έχουν καταλήξει σε αποτυχία. Ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος ανέρχεται στα 200 εκατ. δολάρια και, ελλείψει δικών τους υποδομών, οι Άραβες χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις των Ιαπώνων στην Τανεγκασίμα.

Η διαστημοσυσκευή θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τον Άρη για έναν αρειανό χρόνο (687 γήινες ημέρες) και θα χαρτογραφήσει την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Η επιτυχία της αποστολής συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home