Στα 155 εκατομμύρια οι συνδρομητές του Spotify

Σχεδόν 200 εκατομμύρια οι χρήστες που χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις.

Deasy @ 07.02.2021
Στα 155 εκατομμύρια οι συνδρομητές του Spotify

Η πανδημία, όπως φαίνεται, αναδεικνύεται «επωφελής» όχι μόνο για τις video streaming υπηρεσίες, αλλά για το σύνολο των εφαρμογών ψυχαγωγίας, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Spotify.

Στο τέλος του 2020 οι συνδρομητές της πιο γνωστής εφαρμογής μουσικής έφθασαν τα 155 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 24%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη αύξηση είχαμε στην κατηγορία των χρηστών που προτίμησαν τη δωρεάν έκδοση, οι οποίοι πλέον πλησιάζουν τα 200 εκατομμύρια (30%). Με βάση τα παραπάνω, το σύνολο της ενεργής βάσης χρηστών (δωρεάν και συνδρομητών) του Spotify ξεπέρασε τα 345 εκατομμύρια.

Όμως, οι παραπάνω επιδόσεις δεν αντικατοπτρίστηκαν και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, κυρίως λόγω των προσφορών στις οποίες προχώρησε η εφαρμογή στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς προκειμένου να προσελκύσει νέα πελατειακή βάση σε αναπτυσσόμενες αγορές. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να μειωθεί το μέσο έσοδο ανά πελάτη κατά 8%. Αντίθετα, θετικά νέα έρχονται από το πεδίο της διαφήμισης, με τα έσοδα που προέρχονται από αυτήν να ανέρχονται πλέον στο 13% του συνόλου των εσόδων, από 10% που ήταν ένα χρόνο πριν.

SPOTIFY,ΜΟΥΣΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home