500 εκατομμύρια τηλέφωνα χρηστών του Facebook προς πώληση μέσω του Telegram

500 εκατομμύρια τηλέφωνα χρηστών του Facebook προς πώληση μέσω του Telegram

Για μια ακόμα φορά δεν μας «απογοητεύει» το Facebook, αφού άλλη μια υπόθεση μεγάλης διαρροής προσωπικών δεδομένων των χρηστών του έρχεται στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το Motherboard, το τεχνολογικό τμήμα του περισσότερο γνωστού Vice, χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του 500 εκατομμύρια τηλεφωνικούς αριθμούς χρηστών του Facebook, τους οποίους πουλάει σε όποιον ενδιαφέρεται μέσω ενός αυτοποιημένου bot στο Telegram. Η ομάδα των ανθρώπων του Motherboard δεν περιορίστηκε μόνο στους ισχυρισμούς, προχωρώντας και στη δοκιμή κάποιων (προς πώληση) τηλεφωνικών αριθμών, η οποία επαλήθευσε τη διαρροή.

Από την πλευρά του το Facebook δεν διαψεύδει το δημοσίευμα και περιορίστηκε να σχολιάσει ότι έχει διορθώσει από τον Αύγουστο του 2019 την ευπάθεια την οποία εκμεταλλεύτηκε ο άγνωστος χάκερ για να ανακτήσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Telegram οι αριθμοί αφορούν χρήστες του Facebook, που προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αγγλία και άλλες 15 χώρες. Ο «τιμοκατάλογος» των τηλεφώνων (για όποιον θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά) ξεκινάει από τα 20 δολάρια.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home