Αύξηση 154,9% στην αξία των online αγορών την εβδομάδα του Black Friday

Αύξηση 154,9% στην αξία των online αγορών την εβδομάδα του Black Friday

Σε υψηλές πτήσεις κινήθηκε το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια του εκπτωτικού θεσμού Black Friday, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρικού Εμπορίου, GR.EC.A.

Ειδικότερα, την εβδομάδα μεταξύ Σάββατο 21 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η αξία των online αγορών κατέγραψε την εντυπωσιακή άνοδο 154,9% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων 8 εβδομάδων του 2020 (μέσα Σεπτέμβρη- μέσα Νοέμβρη 2020).

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του GR.EC.A., υπήρξε έντονη αγοραστική τάση των καταναλωτών η οποία οδήγησε στο να καταγραφεί 43,6% μεγαλύτερος τζίρος στην φετινή Black Friday σε σχέση με την περσινή και 73,5% μεγαλύτερος τζίρος σε επίπεδο εβδομάδας, γεγονός που δικαιολογείται απόλυτα με το ότι τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά τον Νοέμβριο λόγω του lockdown.

Ταυτόχρονα, φέτος καταγράφηκε και ιδιαίτερα υψηλή αύξηση επισκεψιμότητας κατά 78,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων των μηχανών σύγκρισης τιμών, καθότι οι καταναλωτές αναζητούσαν σε αυτές τις καλύτερες εκπτώσεις, οι οποίες ακούμπησαν και το 79% σε κατηγορίες τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, μόδας, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, υγείας και ομορφιάς, παιδικών και βρεφικών ειδών, αυτοκίνησης και μοτοκίνησης και επαγγελματικών ειδών.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον GR.EC.A. σε συνεργασία με τις μηχανές σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 6.603 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.529 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη από τον προηγούμενο Μάιο ο Ελληνικός Σύνδεσμος είχε εκτιμήσει ότι η αξία των online αγορών προϊόντων και υπηρεσιών από Έλληνες καταναλωτές σε ελληνικά και διεθνή e-shops θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 42,7% και θα προσεγγίσει σε συνολική αξία τα 10,7 δις. ευρώ.

GRECA,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,BLACK FRIDAY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home