Αυτό είναι το εφετείο του... Facebook

Αυτό είναι το εφετείο του... Facebook

Είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που είδαν τη δημοσίευσή τους να «κατεβαίνει» από το Facebook με το επιχείρημα της παραβίασης των όρων της κοινότητας; Θεωρείς πως έχεις αδικηθεί αλλά δεν μπορείς να βρεις πουθενά το δίκιό σου με αποτέλεσμα να βγαίνεις στα post άλλων φίλων και να φωνάζεις πως δεν θα περάσει η λογοκρισία;

Σου έχουμε δύο νέα, πρώτον πως ματαίως φωνάζεις διότι εκτός από συμπαράσταση κανείς και κάποια «βουνό το δίκιο σου» δεν πρόκειται να βρεις δικαίωση.

Το δεύτερο είναι πως ίσως από εδώ και πέρα τα πράγματα να είναι καλύτερα για εσένα και τα post σου, καθώς το Facebook ανακοίνωσε τη σύνθεση ενός ανεξάρτητου συμβουλίου που θα εξετάζει εφέσεις επί προηγούμενων αποφάσεων για «κατέβασμα» δημοσιεύσεων.

Δες το σαν εφετείο ή σαν (όπως λένε οι Αμερικανοί) το «Ανώτατο Δικαστήριο του Facebook» το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τον οργανισμό του Facebook. Αν μια δημοσίευσή σου «κατεβεί» και έχεις λόγο να θεωρείς πως αυτό έγινε εσφαλμένα θα πρέπει πρώτα να ζητήσεις από το ίδιο το Facebook  και τους επόπτες των δημοσιεύσεων να επανεξετάσουν την περίπτωσή σου. Αν επιμείνουν αρνητικά, τότε θα μπορείς να προσφύγεις στο ανεξάρτητο συμβούλιο όπου θα ακούσουν τον πόνο σου και αν κρίνουν πως έχεις δίκιο θα συνηγορήσουν υπέρ σου και το Facebook θα αποκαταστήσει το επίμαχο post σου.

Ο μηχανισμός του συμβουλίου καλύπτει τόσο δημοσιεύσεις στο Facebook όσο και αναρτήσεις στο Instagram. Αν «κατεβεί» η δημοσίευσή σου και έχεις εξαντλήσει τα εντός  Facebook μέσα έχεις 15 ημέρες στη διάθεσή σου για να υποβάλεις… έφεση στο ανεξάρτητο συμβούλιο. Εκείνο με τη σειρά του έχει 90 ημέρες για να εξετάσει την υπόθεσή σου και να αποφανθεί. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται  το συμβούλιο δεν θα εξετάζει το σύνολο των προσφυγών. Στη διαδικασία της έφεσης θα μπαίνουν υποθέσεις που «μπορεί να επηρεάσουν πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχουν κρίσιμη σημασία για τον δημόσιο διάλογο ή θέτουν σημαντικές ερωτήσεις για τις πολιτικές του Facebook». Η αλήθεια είναι πως το 20μελές συμβούλιο διακρίνεται από ποικιλομορφία καθώς τα μέλη του είναι νομικοί, ακτιβιστές και πολιτικοί από διάφορα μέρη του κόσμου και όχι μόνο από τις ΗΠΑ.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home