Έρχεται νόμος (και) για τα ηλεκτρικά πατίνια

Έρχεται νόμος (και) για τα ηλεκτρικά πατίνια

Αφού πέρασαν περίπου δύο χρόνια από την εμφάνιση των πατινιών της Hive και της  Lime στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, ήρθε η ώρα της νομοθέτησης σε ένα σχέδιο νόμου για τη μικροκινητικότητα.

Το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υποδομών που επεξεργάζεται σχετικές διατάξεις για ηλεκτρικά πατίνια και με την ευκαιρία φαίνεται πως έρχεται η ώρα για ρύθμιση στην κυκλοφορία με σκέιτμπορντ, ρόλερ και οχήματα τύπου  Segway. Θα αναρωτιέσαι τώρα γιατί για αυτά δεν είχε υπάρξει ρύθμιση νωρίτερα και η απορία σου είναι εύλογη.

Για τα οχήματα που κινούνται με ταχύτητα ως και 6 χλμ/ώρα, δηλαδή τη μέση ταχύτητα ενός πεζού, προβλέπεται πως θα κινούνται στο πεζοδρόμιο ή, τέλος πάντων, σε αυτό που στην Ελλάδα έχουμε ονομάσει πεζοδρόμιο.

Για τα ηλεκτρικά πατίνια και τα συναφή οχήματα που πηγαίνουν με πάνω από 6 χλμ/ώρα προβλέπεται η κίνησή τους στους ποδηλατόδρομους.

Κανένα από τα ηλεκτρικά πατίνια ή τα υπόλοιπα οχήματα δεν θα μπορεί να κινηθεί σε δρόμους όπου οι ταχύτητες είναι άνω των 50 χλμ/ώρα. Αυτό τώρα σου ακούγεται απαγορευτικό αλλά με βάση τον ΚΟΚ οι περισσότεροι δρόμοι στις πόλεις έχουν όριο 50 χλμ άρα θα μπορείς να κινηθείς σε μια γειτονιά χωρίς δυσκολίες.

Ούτως ή άλλως το πρόβλημα όπως έχει δείξει η εμπειρία όσων κυκλοφορούν στους δρόμους με οποιοδήποτε μέσο δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους. Κοινώς, πού είναι ένας τροχονόμος όταν τον χρειάζεσαι;

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home