Ένας «Έλληνας» στην κορυφή του Netflix

Στα 193 εκατομμύρια η βάση χρηστών της πλατφόρμας.

Ένας «Έλληνας» στην κορυφή του Netflix

Δίδυμο διευθύνοντων συμβούλων έχει από χθες το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι «προβιβάζει» τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του τομέα περιεχομένου Ted Sarandos στη θέση του co-CEO. Μία κίνηση, που σύμφωνα με το Reuters και αρκετούς αναλυτές, εκτιμάται ως προετοιμασία για τη διαδοχή του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της εταιρείας, Reed Hastings.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο άνδρες θα λειτουργούν ενεργά ως συν-διευθύνοντες σύμβουλοι από εδώ και στο εξής, με τον ελληνικής καταγωγής Ted Sarandos να διατηρεί και την ευθύνη του τομέα περιεχομένου, που κατείχε μέχρι τώρα. Το 2020 ο Ted Sarandos συμπλήρωσε μια εικοσαετία στο Netflix, μετά από επίσης μια μεγάλη καριέρα 17 ετών στον τομέα της διανομής video.   

 

10 εκατομμύρια επιπλέον χρήστες

Οι ανακοινώσεις έγιναν χθες, λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Netflix για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, στη διάρκεια του οποίου η τηλεοπτική πλατφόρμα πρόσθεσε περισσότερους από 10 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, με τη συνολική βάση χρηστών να πλησιάζει πλέον τα 193 εκατομμύρια. Η επίδοσή της πλατφόρμας στο δεύτερο τρίμηνο είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία της, ενώ συνολικά στο πρώτο μισό του 2020 οι νέοι συνδρομητές του Netflix παγκοσμίως πλησιάζουν τα 26 εκατομμύρια. Αριθμοί που δείχνουν ότι η πλατφόρμα ήταν ένας από τους μεγάλους «νικητές» (αν μπορούμε να μιλήσουμε για νικητές σ’ αυτό το κλίμα) στην περίοδο της πανδημίας.

Πάντως, στις εκτιμήσεις τους για το επόμενο διάστημα τα στελέχη του Netflix δεν ήταν τόσο αισιόδοξα, κατεβάζοντας απότομα τον πήχη. Ειδικότερα, η πρόβλεψή τους για το τρίτο τρίμηνο (Ιουλίου-Σεπτεμβρίου) έκανε λόγο για μόλις 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, τη στιγμή που η Wall Street ανέμενε περισσότερους από 5 εκατομμύρια. Απογοητευτικές προβλέψεις που είχαν βέβαια τον αντίκτυπό τους και στη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home