Νέα χαρακτηριστικά φέρνει το καινούριο λειτουργικό του Apple Watch

Νέα χαρακτηριστικά φέρνει το καινούριο λειτουργικό του Apple Watch

Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και την φυσική κατάσταση του χρήστη φέρνει το watchOS, το νέο λειτουργικό σύστημα για τα έξυπνα ρολόγια της Apple, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ταυτόχρονα με το επόμενο Apple Watch 6.

Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη προσθήκη αποτελεί η παρακολούθηση ύπνου, με την οποία το ρολόι μετράει την ποιότητα του ύπνου του χρήστη, εντοπίζοντας ακόμα και τις μικρότερες κινήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ρολόι απενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, παρέχοντας τις πληροφορίες όταν εντοπίσει ότι ο χρήστης έχει ξυπνήσει. Επιπρόσθετα, το νέο watchOS προσφέρει και τη λειτουργία απτικής ανάδρασης στο ξυπνητήρι: το ρολόι δονείται στο χέρι του χρήστη για να τον ξυπνήσει, έτσι ώστε να μην ενοχλείται ο/η σύντροφος του.

Μία ακόμα λειτουργία που σχετίζεται με την υγεία και τις νέες συνήθειες που διαμορφώνει η πανδημία είναι η αυτόματη ανίχνευση πλυσίματος χεριών, με αντίστροφη μέτρηση, με το χρήστη να ενημερώνεται για το πότε πρέπει να σταματήσει ο καθαρισμός.

Στο νέο λειτουργικό εμπλουτίζεται και η γνωστή μέχρι σήμερα εφαρμογή Activity, η οποία μετονομάζεται σε Fitness, διαθέτοντας πλέον νέο design αλλά και επιπλέον λειτουργίες άσκησης ή ακόμα και χαλάρωσης μετά τη γυμναστική. Οι χάρτες του Apple Watch θα προσφέρουν πλέον οδηγίες για ποδηλασία, ενημερώνοντας το χρήστη για υψομετρικές αλλαγές αλλά και για άλλες πληροφορίες που αφορούν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός του Apple Watch 6, συμβατές με το νέο watchOS θα είναι οι σειρές 3, 4 και 5, ενώ οι δύο πρώτες εκδόσεις δεν θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση λογισμικού.

APPLE WATCH,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home