Απέσυρε τα πιο πρόσφατα ρολόγια της η Apple

Απέσυρε τα πιο πρόσφατα ρολόγια της η Apple

Αν η λίστα σου για τα χριστουγεννιάτικα δώρα περιλαμβάνει ένα Apple Watch Series 9 ή ένα Apple Watch Ultra 2, τα καλά νέα είναι ότι θα μπορείς να τα βρεις σε ένα ελληνικό ή ευρωπαϊκό κατάστημα.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού από τις 21 Δεκεμβρίου η εταιρεία έχει σταματήσει την πώληση των δύο μοντέλων smartwatach μετά από απόφαση διεθνούς διαιτητικού οργάνου που έκρινε ότι η εταιρεία παραβιάζει τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες άλλης εταιρείας.

Η Apple επιχείρησε να αναστείλει προσωρινά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου μέχρι την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε.

Η εταιρεία έχει επίσης προσφύγει σε αμερικανικά δικαστήρια όπου και πάλι όμως θα πρέπει να περιμένει την ετυμηγορία τους για να δει αν τα δύο μοντέλα θα επιστρέψουν στα ράφια των ψηφιακών και φυσικών καταστημάτων στις ΗΠΑ.

Για τους χρήστες εκτός ΗΠΑ ενδεχομένως να υπάρξουν απρόοπτα στην περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί να επισκευάσουν το smartwatch τους, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στο μεταξύ δεν θα έχει βρεθεί λύση στη διένεξη.

Η οποία διένεξη αφορά ένα σύστημα μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα, το οποίο έχει ενσωματωθεί στα επίμαχα μοντέλα και αποτελεί κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της εταιρείας Masimo. Φαίνεται ότι η Apple δεν ρώτησε την Masimo όταν έβαζε τη συγκεκριμένη δυνατότητα στα Series 9 και Ultra 2.

Η ζημιά βεβαίως για την Apple είναι μεγάλη, αφού η απαγόρευση ήρθε λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κορύφωση των χριστουγεννιάτικων αγορών στις ΗΠΑ. Η απαγόρευση μπορεί να στοιχίσει στην εταιρεία ως και 400 εκατ. δολάρια.

APPLE WATCH,ΗΠΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home