Απαγόρευση της διάθεσης στην αγορά του smartphone Leagoo S8

Deasy @ 22.06.2020
Απαγόρευση της διάθεσης στην αγορά του smartphone Leagoo S8

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι απαγορεύτηκε η διάθεση στην αγορά και η ανάκλησή του smartphone Leagoo S8, μετά από μετρήσεις που έγιναν και στις οποίες ξεπερνούσε τα επιτρεπόμενα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τη γαλλική αρχή ANFR, στις οποίες ο ρυθμός ειδικής απορρόφησης κορμού, γνωστός και ως SAR, μετρήθηκε στα 2,39W/Kg, με τα ευρωπαϊκά όρια να έχουν οριστεί στα 2W/Kg. Κατόπιν των μετρήσεων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της συσκευής σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Το Leagoo S8 δεν κυκλοφορεί επίσημα στην ελληνική αγορά, ωστόσο σε μια αναζήτησή μας στο Internet ανακαλύψαμε μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει τη συγκεκριμένη συσκευή στα 199 ευρώ.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

ΕΕΤΤ,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home