Η Apple θέλει να μας βάλει τα γυαλιά

Η Apple θέλει να μας βάλει τα γυαλιά

Η Apple τάραξε τα νερά πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια με το iPod, το iPhone και το iPad αλλά δεν μπορείς να βγάζεις συνέχεια λαγούς από το καπέλο και από την άποψη αυτή δεν καταλαβαίνουμε την γκρίνια των καλών συναδέλφων στις Αμερικές και τις Ευρώπες ότι η εταιρεία δεν καινοτομεί και ότι τα τελευταία χρόνια διαχειρίζεται την επιτυχία της.

Είναι σαν να ζητάς από μία μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα να σαρώνει σε κάθε αγώνα, αλλά δεν θα κρίνουμε τις απόψεις των άλλων, έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε.

Στα οποία σοβαρότερα όμως δεν είμαστε βέβαιοι αν πρέπει να συμπεριλάβουμε τη διαρροή για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, για να το πούμε και χωριάτικα) που ετοιμάζει η Apple.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο σκελετός θα μπορεί να δεχθεί διορθωτικούς φακούς, άρα όσοι έχουν μυωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία και συναφή θέματα με τα μάτια τους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Apple Glass. Αρκεί βέβαια να δώσουν 500 ευρώ για να προμηθευτούν τα γυαλιά και να προσθέσουν 100 με 200 ευρώ για τους φακούς.

Ακριβή υπόθεση μας φαίνεται.

Οι φήμες για τις προσπάθειες της Apple στον χώρο των οπτικών δεν είναι νέες, αλλά φαίνεται να έχουν βάση καθώς αυτή τη φορά η διαρροή προήλθε από τον Τζον Πρόσερ του Front Page Tech, ο οποίος έχει βαθιά γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Όπως λέει, τα γυαλιά δεν θα έχουν κάμερα κάτι που μάλλον θα κατευνάσει όσους ανησυχούν για τα θέματα απορρήτου και δείχνουν πως η Apple έχει μάθει από το πάθημα της Google που είδε τη δική της προσπάθεια να μην έχει την προσδοκώμενη επιτυχία.

Τα Apple Glass θα εμφανίζουν πληροφορίες στο εσωτερικό του φακού και θα μπορούν να συνεργάζονται με διάφορες εφαρμογές αλλά εδώ που τα λέμε δεν θα ποντάραμε και πολλά στις πιθανότητες επιτυχίας. Πόσοι άραγε θα θέλουν να κυκλοφορούν με ένα ζευγάρι γυαλιών που μπορεί να τους αποσπά την προσοχή από τον δρόμο; Θα πεις τώρα πως πριν από 25 -30 χρόνια το ίδιο έλεγαν για όσους περπατούσαν στον δρόμο και μιλούσαν στο κινητό τους, αλλά άλλο να έχεις απασχολημένο το αυτί και το στόμα και άλλο τα μάτια.

Βεβαίως το κλειδί θα είναι οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και αν τα γυαλιά θα μπορούν να προσφέρουν μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που θα είναι ασφαλής αλλά και θα τη θέλει ο κόσμος. Υποψιαζόμαστε πως λόγω κορονοϊού τα γυαλιά δεν θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων της Apple και των συνεργατών τους πολύ σύντομα, αλλά μάλλον μέσα στην αξέχαστη χρονιά που διανύουμε θα μάθουμε περισσότερα.

ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home