Εξαγορά της ελληνικής Think Silicon από την Applied Materials

Εξαγορά της ελληνικής Think Silicon από την Applied Materials

Μία σημαντική είδηση από το χώρο των startups είχαμε πριν από λίγο με τη Metavallon VC να ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας του χαρτοφυλακίου της Think Silicon από την εισηγμένη στο NASDAQ, Applied Materials. Μάλιστα, αν και η ανακοίνωση δεν εισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της εξαγοράς, προσθέτει ότι πρόκειται για την ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έδρες για τη διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Think Silicon θα παραμείνουν η Πάτρα και η Αθήνα, πόλεις από τις οποίες η ελληνική εταιρεία θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές πελατολόγιό της και να αναπτύσσει το φιλόδοξο προϊοντικό και τεχνολογικό πλάνο ανάπτυξης στο χώρο των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών. Π

Η Think Silicon, με έδρα την Πάτρα, δραστηριοποιείται στο χώρο των ημιαγωγών και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές  και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού , ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα  της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης  επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing.

Η Applied Materials, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο. Επιπλέον, κατατάσσεται σταθερά  στη λίστα των “World’s Most Admired Companies” του Fortune. Έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε $ 2.1 δισ. σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η εξαγορά από την Applied Materials έρχεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο εκκολαπτόμενο οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών και Venture Capital στην Ελλάδα. H Think Silicon αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου ταλαντούχοι επιχειρηματίες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία για την παγκόσμια βιομηχανία των ημιαγωγών. Επιλέγοντας την Ελλάδα ως βάση για την επέκταση του παγκοσμίου δικτύου Έρευνας & Ανάπτυξης, η Applied Materials επιβεβαιώνει το απαράμιλλο επίπεδο του ελληνικού ταλέντου, της καινοτομίας και των δυνατοτήτων του.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home